Huh, mikä ilta.

Alexis Sánchezin ja Henrikh Mkhitarjanin vaihtokauppaa toki osattiin odottaa. On tässä silti saanut ihan raivolla näppäimistöä hakata, kun siirrot lopulta vahvistettiin (lue tästä). Osasyy on se, että samaan aikaan tuli toinenkin tiedote Manchesterista. Sieltä siniseltä puolelta.

Siinä missä Man United ja Arsenal kertoivat pelaajakaupoista, Man City kertoi sopimusuutisen. Kevin De Bruynelle jatkosopimus kesään 2023 (lue tästä).

Ihan kuin se olisi ollut tahallista kiusantekoa Arsenalin ja Man Unitedin suuntaan. Cityhän oli pitkään suurin ennakkosuosikki Sánchezin uudeksi seuraksi. Lopulta hinta lähti käsistä, ja City luopui leikistä.

Hinta lähti käsistä tiettävästi nimenomaan palkan osalta. City ei halunnut tehdä Sánchezista joukkueen ylivoimaista palkkakuningasta. Se olisi todennäköisesti vaikuttanut De Bruynenkin vaatimuksiin. Ja sopivasti – niin kovin symbolisesti – City nyt sitten julkisti De Bruynen jatkosopimuksen samaan aikaan kun rakas naapuri kertoi hankkineensa Sánchezin.

[readmore from=siirtomarkkinat]

De Bruyne jäi mediahuomiossa selvästi Sánchez-Mkhitarjan-vaihtokaupan jalkoihin. Mutta kun kysytään tämän illan voittajaa, vastaus on selvä: Man City.

United sai 29-vuotiaan hyökkääjän, jolle voi kyllä olla paljonkin käyttöä. Hinta vain on siirtokorvauksen ja etenkin väitetyn palkan muodossa todella kova.

Arsenal sai Unitedin ylijäämäpelaajan, joka on kyllä periaatteessa ihan kovan tason pelimies. Nähtäväksi jää, minkä verran armenialaisesta saadaan revittyä irti Lontoossa.

City ”sai” pelaajan seuraavaksi 5,5 vuodeksi. Pelaajan, joka on Valioliigaan palattuaan (kesällä 2015) syöttänyt enemmän maaleja kuin kukaan muu koko sarjassa. Pelaajan, joka on kolme vuotta Sánchezia nuorempi mutta jolle silti (tiettävästi) maksetaan huomattavasti pienempää palkkaa. Pelaajan, joka on kenties jo nyt Valioliigan paras pelaaja.

Siksi Man City on tämän illan voittaja.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila