West Bromin toimistolla ollaan ilmeisen turhautuneita.

Jonny Evans piti saada myytyä tammikuussa isolla rahalla Manchester Cityyn tai Arsenaliin. Kahden kiinnostuneen suurseuran piti jopa taata mukavasti hintaa nostava huutokauppa. Nyt on kuitenkin ollut kovin hiljaista.

Tiettävästi kumpikaan mainitusta kaksikosta ei ole tammikuun alun jälkeen ollut yhteydessä West Bromiin. Evans on edelleen Baggies-pelaaja, ja siirtoikkuna on enää viikon ajan auki.

Tapaus Evans vaikuttaa muihinkin asioihin. West Brom haluaisi hankkia vahvistuksia, mutta isommille ostoksille ei voi FFP-sääntöjen myötä lähteä, ennen kuin Evans saadaan myytyä. Siksi WBA on ollut niin passiivinen siirtomarkkinoilla.

Nyt tilanteeseen on löytymässä jonkinlainen ratkaisu. Ei suinkaan Evans-tapaukseen, mutta Evans-ongelman kiertämiseen. West Brom on nimittäin hankkimassa vahvistuksen puolustukseensa. Ei mitään nimimiestä, vaan hyvin edullisen pelaajan. Nimi on Ali Gabr, seura Zamalek ja maa West Bromille kovin tuttu: Egypti.

[readmore from=siirtomarkkinat]

Viime kesänä West Brom lainasi tuntemattoman Ahmed Hegazyn Kairon El Ahlysta. Hegazy osoittautui pelimieheksi, joten WBA osti puolustajan itselleen viidellä miljoonalla eurolla. Nyt yritetään jotain samantapaista.

Sky Sportsin tietojen mukaan WBA on päässyt Zamalekin kanssa sopimukseen siirrosta, joka toisi Gabrin Hawthornsille kevään mittaiselle lainalle. Sopimukseen sisältyy 1,5 miljoonan punnan arvoinen osto-optio. Ei siis järin kallis riski West Bromille. Jos Evans ei lähde, osto-optiota ei tarvitse käyttää. Jos Evans lähtee ja Gabr onnistuu, WBA voi lunastaa miehen itselleen hyvin maltilliseen hintaan.

29-vuotias Gabr pelaa Hegazyn tavoin topparina. Mittaakin on samat 193 senttiä. Tällä kaudella Gabr on pelannut Egyptin pääsarjassa 14 ottelua.