Kuusi Suomen mestaruutta HJK:n paidassa voittanut maalivahtilegenda Markku ”Fana” Palmroos odottaa mielenkiinnolla viikonlopun Valioliigakierrosta.

– Siirtoikkunan loppu oli taas aikamoista hulinaa. Voittajia ja häviäjiä ei voi oikeastaan tässä vaiheessa arvioida kuin paperilla. Väittäisin, että vaikutus eri joukkueiden pelin näkyy vasta syksyllä, kun uusi kausi alkaa. Toki vaikuttaa siltä, että esimerkiksi Arsenal petrasi roimasti ainakin hyökkäyspeliään Pierre-Emerick Aubameyangin ja Henrikh Mkhitarjanin saapumisen myötä, Palmroos analysoi Valioliiga.comille.

Valioliigakierroksen avaava Burnley-Manchester City vaikuttaa ennakolta selkeästi vierasjoukkueen heiniltä, mutta Palmroosin mukaan Burnleyn aliarvioimiseen ei kannata ryhtyä.

– Burnley pelaa omilla vahvuuksillaan sanan varsinaisessa merkityksessä. Jengissä ei ole supertähtiä, liksat ovat kymmeniä tuhansia puntia jäljessä muihin Valioliigaseuroihin, mutta sillä on yksi vahvuus: joukkuehenki.

– Varsinkin Turf Moorella Sean Dychen suojatit ovat olleet erittäin kovia. Nyt on kyseessä aika klassinen Daavid vastaan Goljat -näytelmä. Moni varmaan odottaa, että City tulee kävelemään Burnleyn yli, mutta en lähtisi jakamaan ennakkoon liian herkästi pisteitä. Burnleyllä ei ole mitään menetettävää, ja se pelaa oikeasti hyvää futista, Palmroos ennakoi.

Manchester Cityn mestaruutta Palmroos pitää sinettiä vailla selvänä. Vaikka City eteneekin kohti titteliä vastustamattomasti, Palmroos odottaa suosikkien kompastuvan kevään aikana vielä useasti.

– Vieramatka Turf Moorille ei kovin seksikkäältä tunnu. City on nykyformissaan aina suosikki, mutta laittaisin silti pienen epäilyksen varjon vierasvoiton ylle. Tasapeli ei mielestäni mikään jättiyllätys olisi, Markku Palmroos päättää.

Burnley-Manchester City suorana Viasatilla ja Viaplaylla klo 14.00 alkaen. Avoin viikonloppu! Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa perjantaista 2.2. klo 16.00 maanantaihin 5.2. klo 9.00 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa.

Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa. Viaplay on viikonloppunakin maksullinen. Katso tarkemmat tiedot www.viasat.fi/avoinviikonloppu.