Sunnuntaina pelattavan Liverpoolin ja Tottenhamin kohtaaminen on erittäin tärkeä Mestarien liigaan oikeuttavien paikkojen jaossa. Joukkueet ovat tällä hetkellä kahden pisteen päässä toisistaan, Tottenham takaa-ajajana. Manchester City menee menojaan, mutta kummallakaan seuralla ei ole varaa höllätä hetkeksikään, sillä siirtoikkunassa vahvistunut Arsenal vaanii iskuetäisyydellä.

– Liverpool ja Anfield ovat tietysti sellainen yhdistelmä, että kuka tahansa kylään tuleekaan, niin voittamiseen tarvitaan paljon enemmän kuin normaalisuoritus, A maajoukkueen ex-maalivahtivalmentaja Markku Palmroos analysoi Valioliiga.comille.

– Mielestäni tässä pelissä pärjääminen tiivistyy yhteen asiaan: kuinka hyvin Liverpoolin korkea prässi toimii. Pelityyli on vaativa, mutta mikäli jokainen pelaaja siihen sitoutuu, on Liverpool vahvoilla, kuusinkertainen Suomen mestari miettii.

Liverpoolin puolustuspelaaminen on ollut ajoittain luokatonta tällä kaudella, vaikka ylempää pelijärjestelmästä löytyykin maailmanluokan pelaajia. Tässä piilee Palmroosin mielestä yksi ottelun avainkohdista.

– Jos Liverpool saa pidettyä Dele Allin ja Harry Kanen aisoissa korkeassa prässissään, niin kaikki hyvin. Mutta, mikäli yksikin pelaaja sluibaa vastuustaan, on Liverpool suoraan sanoen kusessa. Tässä piilee mielestäni Tottenhamin saumat. Poolin puolustusta on näissä tilanteissa viety kuin mätää kukkoa, ja Tottenham, jos kuka, on maailman huippuluokkaa käyttämään puolustuksen löysäilyt hyväkseen, Palmroos maalailee.

Anfield Road tuo lähes aina 12. pelaajan isännille. Palmroosin mukaan Tottenhamin nykykuntoa ei kannata kuitenkaan aliarvioida.

– Vaikka kuinka analyyttisesti ajattelee, niin kotikentästä huolimatta 1-1-tasapeli tuntuisi aika turvalliselta lopputulosveikkaukselta. Joka tapauksessa tästä on tulossa aivan pirun vauhdikas futismatsi, Palmroos ennustaa.

Liverpool-Tottenham sunnuntaina 4.2. klo 18.30 Viasatilla ja Viaplay.fi -palvelussa.

Avoin viikonloppu! Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa perjantaista 2.2. klo 16.00 maanantaihin 5.2. klo 9.00 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa.

Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa. Viaplay on viikonloppunakin maksullinen. Katso tarkemmat tiedot www.viasat.fi/avoinviikonloppu.