Liverpoolille jäi paljon jossiteltavaa viime pelistä Tottenhamia vastaan. Spurs tuli tasoihin vain neljä minuuttia sen jälkeen, kun egyptiläistykki Mohamed Salah oli vienyt isännät 2-1-johtoon Anfieldilla.

2-2-tasoituksen teki Valioliigan maalitilaston kärkinimi Harry Kane, joka pääsi kokeilemaan toista kertaa saman illan aikana maalintekoa rangaistuspotkusta. Ensimmäisen 11-metrisen isäntien maalilla pelannut Loris Karius torjui, mutta toisella yrittämällään Kane ei enää epäonnistunut.

– Jos viimeistä kymppiä ajattelee edellisestä pelistä, Poolin pitäisi olla aivan sekaisin, koska niin uskomaton Spurs-pelin loppu oli! Viasatin selostaja Tuomas Virkkunen sanoo Valioliiga.comille.

– Äärimmäisen mielenkiintoinen taktinen veto (Liverpoolin manageri Jürgen) Kloppilta luovuttaa pallo lähes tyystin vastustajalle. Lähes ennennäkemätöntä, että Kloppin joukkue on noin täydellisen passiivinen, vaikka ottelun silloinen tilanne varmasti vaikutti ajatusmaailmaan.

Sunnuntaina Liverpool vierailee Valioliigasa Southamptonin luona. Virkkunen uskoo Poolin pitävän St. Mary’sillä palloa ja etsivän jatkuvasti murtautumispaikkoja.

Huomio kiinnittyy ottelussa ennen kaikkea myös tammikuun alussa Liverpooliin Southamptonista siirtyneeseen keskuspuolustajaan Virgil van Dijkiin, 26. Hollannin maajoukkuetoppari siirtyi Anfieldille uutistoimistojen mukaan peräti 84 miljoonalla eurolla, mikä on kaikkien aikojen suurin puolustajasta maksettu summa.

– Van Dijk saanee aikamoisen vastaanoton, Virkkunen uskoo.

Southamptonin tuohtunut asenne saattaa korostua Van Dijkia kohtaan, sillä pelaajan uskotaan anoneen siirtoa pois Southamptonista jo viime kesänä, vaikka hänen sopimustaan oli jäljellä peräti viisi vuotta. Southamptonin manageri Mauricio Pellegrino passitti tästä syystä hollantilaisen pihalle joukkueharjoituksista. Southampton sai kuitenkin asiat selvitettyä pelaajan kanssa, ainakin osittain. Van Dijk pelasi Southamptonissa 13 sarjapeliä ennen siirtoaan.

Southampton on voittanut kuudesta viime ottelustaan kolme ja pelannut kolme tasapeliä. Ehjät otteet eivät kuitenkaan ole vakuuttaneet täysin Virkkusta.

– On hivenen hämmentävää, että Pellegrino on saanut jatkaa näin pitkään, koska niin mielikuvituksetonta ja tehotonta puurtamista Sotonin pelaaminen on pahimmillaan ollut.

Viime viikonloppuna Southampton otti 3-2-vierasvoiton West Bromwichista, vaikka Soton oli tappiolla vain neljän minuutin jälkeen.

– Ehkä pitkäjänteisyys nyt palkitaan ja viime lauantainen WBA-voitto antoi itseluottamusta niin, että pisteitä tulee jatkossakin. Lisäksi kolmen maalin tekeminen nyky-Sotonille on kova juttu! Se voi tosiaan murtaa padot, ja ehkä rentous tuli nyt joukkueeseen, Virkkunen puntaroi.

Tuomas Virkkusen selostama Valioliigan ottelu Southampton-Liverpool näkyy suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi sunnuntaina 11.2. kello 18.25 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteessa viasport.fi.