Arsenalin manageri Arsène Wenger väittää kaikkien eurooppalaisseurojen olevan ”yksimielisiä” siitä, että eräs euro-otteluja koskeva sääntö on täysin vanhentunut.

Tuore hankinta Pierre-Emerick Aubameyang ei ole edustuskelpoinen Arsenalin paidassa Eurooppa-liigassa, koska hän pelasi syksyllä Mestarien liigaa entisen seuransa Dortmundin väreissä.

Aubameyang ei ole pelannut tällä kaudella otteluakaan Eurooppa-liigassa, mutta Dortmund jäi Mestarien liigan lohkossaan kolmanneksi ja jatkaa urakkaansa Euroopan kakkoskilpailun puolella. Se tarkoittaa, että Arsenal ja Dortmund voivat joutua jossakin vaiheessa vastakkain.

– Uskon kaikkien seurojen olevan nyt samaa mieltä siitä, että tämän säännön on kadottava Euroopasta, Wenger sanoi torstai-illan Östersund-ottelun alla.

– Kun katsoo tämän hetken siirtosummia, pitää käyttää kesken kauden 50, 60 tai 70 miljoonaa puntaa pelaajiin, jotka eivät saa pelata. Se ei käy järkeen.

Arsenalin hyökkäysosastolta Alexandre Lacazette on sivussa loukkaantumisen takia, joten Wenger joutuu kääntymään Danny Welbeckin puoleen.

Lontoolaisten urakkaa Eurooppa-liigan pudotuspelien avauskierroksella vaikeuttaa se, että joukkue pelaa ensimmäisen osaottelun Ruotsissa tekonurmialustalla pakkasessa.

– Meidän on sopeuduttava nopeasti, koska emme koskaan harjoittele tällaisella kentällä. Meidän teknisen tasomme pitäisi auttaa meitä sopeutumaan nopeasti. Lämpötilassa ei ole mielestäni suurta eroa Lontoon lämpötilaan. Myös meillä on kylmä tuuli, joten en usko sen olevan suuri ongelma.

Lähde: Guardian