Entinen Leicesterin kärkipelaaja Matty Fryatt päätti viime viikolla uransa vain 31 vuoden iässä. Viimeiseksi seuraksi jäi Nottingham.

Fryatt sanoo nyt Leicester Mercuryn haastattelussa, että uran päättyminen oli helpotus. Hän ei pelannut otteluakaan kahden viimeisen kauden aikana akillesjännevamman takia.

Fryatt yritti kaikkensa päästäkseen kuntoon. Hän kävi kolmessa leikkauksessa ja monessa muussa toimenpiteessä – tuloksetta.

– Menin harjoituksiin maanantaina enkä pystynyt juoksemaan. Yritin selviytyä sen kanssa kolmen tai neljän kuukauden ajan. Vasta sitten sanoin, että tämä riittää, koska en pystynyt tekemään mitään kentällä, Fryatt kertoo.

– Taistelin kivun kanssa, ja viimeisessä virallisessa ottelussani seisoin vain kuin patsas. Päätin levätä kaksi kuukautta ja luulin, että olisin sitten OK. Toukokuussa yritin uudestaan, ja se oli jopa pahempi. En kyennyt edes hölkkäämään.

Aikanaan Valioliigaa Hullin paidassa pelannut Fryatt oli jo jonkin aikaa pohtinut lopettamista. Vaakakupissa ei ollut kahta tasavahvaa vaihtoehtoa.

– Kun on pelaamatta tuon ajanjakson, tottuu siihen, ettei pelaa. Ei minulla ollut päätöstä tehtävänä. Tiesin, etten pystyisi jatkamaan.