Valioliigan jättiläinen Manchester United pettyi pahasti sunnuntaina, kun sarjanousija Newcastle otti punapaitojen kustannuksella 1-0-kotivoiton.

Punaisten paholaisten pelillinen ilme ei ollut paras mahdollinen. Silti monia hämmästytti, miten nimimiehiä vilisevä ryhmä ei onnistunut maalinteossa kertaakaan sarjan keskikastilaista vastaan.

Seitsemän Suomen mestaruutta valmentajana Kuusysissä ja HJK:ssa voittaneen Antti Muurisen mielestä Unitedin hyökkäyskalusto ei pelaa niin hyvin kuin voisi odottaa.

– Nyt kun Alexis Sánchez on tullut sinne, ja niin hyvä pelaaja kuin hän onkin, hän ei ole tuonut aurinkoa joukkueeseen. Eikä se ole hänen syynsä. Paul Pogba on vähän hyytynyt, Anthony Martial on taas vähän laiska, vaikka hänellä on kauheat eväät, Kolmosessa pelaavan FC Kontun valmennusryhmään nykyisin kuuluva Muurinen sanoo Valioliiga.comille ja jatkaa:

– (Marcus) Rashford on vähän suossa, (Romelu) Lukaku pelaa koko ajan ja Zlatan (Ibrahimović) on lähdössä pois, niin jollain tavalla ManU on ikään kuin jonkinlaisessa käymistilantessa.

United on tällä hetkellä toisena Valioliigassa 56 pisteellä. Sijoitus on kaikkea muuta kuin turvattu, sillä Liverpool on vain kahden, Chelsea kolmen ja Tottenham neljän pisteen päässä. Sarjajohtaja Cityn ero paikallisvastustaja Unitediin on huimat 16 pistettä, kun 27 kierrosta on pelattu.

– Se varmasti alentaa pelaajien motivaatiota vähän, etteivät he taistele tällä kaudella mestaruudesta. Mutta heillä tulee vielä olemaan töitä, että pysyvät toisena. Tottenham tuntuu pelaavan niin hyvin, Chelsean nukkuminen päättyi ja Liverpool roikkuu myös mukana kilpailussa kakkossijasta, Muurinen, 63, selittää.

Unitedin pelit jatkuvat lauantaina FA Cupin neljännesvälierissä, kun José Mourinhon käskyttämä nippu vierailee täksi kaudeksi Valioliigaan nousseen Huddersfieldin luona. Kun joukkueet kohtasivat kaksi viikkoa sitten sarjassa, United otti 2-0-kotivoiton. Kauden ensimmäisen keskinäisen pelin Huddersfield sen sijaan vei nimiinsä kotonaan 2-1.

– Asenne kuntoon ja ehkä jopa vähän sellaista peli-iloa, koska ManU on jotenkin tällä hetkellä vähän virkamiesmäinen, Muurinen heittää.

FA Cupin neljännesvälieräottelu Huddersfield-Manchester United näkyy suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi lauantaina 17.2. kello 19.25 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteessa viasport.fi.