16-vuotias keskikenttäpelaaja Daniel Adshead saattaa päästä pelaamaan maajoukkuetähtiä vastaan, kun Ykkösliigan Rochdale haastaa tänään Tottenhamin FA Cupin viidennellä kierroksella.

Vuonna 2001 syntynyt Adshead teki debyyttinsä edustusjoukkueessa 16 vuoden ja 17 päivän ikäisenä viime vuoden syyskuussa.

Arsenalin ja Chelsean tarkkailema Adshead on niin nuori, että lastensuojeluasetusten mukaan hänen on vaihdettava varusteensa ennen peliä ja pelin jälkeen erillään joukkuekavereistaan.

– Ei tarvitse olla rakettitieteilijä tietääkseen, että Danilla on edessä loistava tulevaisuus tässä lajissa, Rochdalen manageri Keith Hill sanoo BBC:n mukaan.

– Ihmiset unohtavat, että hän on vain 16-vuotias. Hän on kehittynyt paljon – pelaajaksi, joka käy yhä koulua. Hän pääsi kentälle Millwallia vastaan FA Cupissa, pelasi 64 minuuttia Doncasteria vastaan kolmannella kierroksella ja hän on luultavasti mukana vaihtopelaajana Tottenhamia vastaan.

BBC Sport

@BBCSport
Born in 2001?!

This is the schoolboy who could face Tottenham in the FA Cup.

Read👉bbc.in/2EzVFRu

#bbcfacup

– Kun hän on edustusjoukkueen mukana, häneltä jää väliin muutama koulupäivä, mutta matkustaessamme Millwalliin hän teki läksyjä bussissa. Jalkapallomaailmasta löytyy paljon ”haita”. Kohtelen Dania samalla tavalla kuin kohtelisin omia lapsiani.

– Hän tarvitsee oman huoneen vieraspelireissuilla. Hän tarvitsee oman pukuhuonealueen ja erillisen suihkun, kertoo Rochdalen 33-vuotias puolustaja Jim McNulty.

McNultyn mukaan muut pelaajat istuvat bussissa kuulokkeet päässä. Adsdale puolestaan puurtaa koulutöiden parissa.

– Dan teki liigadebyyttinsä tultuaan sisään vaihtopelaajana. Hävisimme ottelun, ja Dan istui siellä odottamassa varusteiden vaihtamista. Sanoin hänelle ”Dan, älä ole huolissasi siitä – pää pystyyn, mene vain suihkuun ja lähdetään sitten”.

– Hän sanoi ”En ole pettynyt, en vain saa mennä suihkuun”. Hän selitti minulle miksi ja ajattelin ”ohhoh”. Silloin minulle itse asiassa valkeni, kuinka nuori hän on.