Englannista kajahti aiemmin tänään historiallisia uutisia. Kerroimme, että osapuolet ovat päässeet periaatesopuun talvitauon järjestämisestä (lue tästä).

Nyt asiasta on saatu hieman lisätietoja. Sky Sports kertoo, että Valioliiga on tyytyväinen sopimukseen, joka astuisi voimaan ensimmäisen kerran kaudella 2019-20. Ei ihme, sillä sarjan ei tarvitse luopua viikonloppupeleistä. Tauko järjestetään porrastetusti niin, että yhtenä viikonloppuna pelataan puolet kierroksen otteluista ja seuraavana viikonloppuna loput. Näin ollen jokaiselle seuralle tarjotaan 13 päivän yhtäjaksoinen vapaa.

Mestaruussarjaa, Ykkösliigaa, Kakkosliigaa ja Liigacupia hallinnoiva EFL ei aio omissa sarjoissaan lähteä mukaan talvitaukoon. Syy on se, että 24 joukkueen sarjoissa tarvitaan 46 pelipäivää jokaiselle joukkueelle. Viikonloppuja ei yksinkertaisesti ole vapautettavissa.

Lopullinen sopu riippuu nyt aika pitkälti FA:sta, joka joutuisi tekemään suurimman myönnytyksen. FA Cupin viides kierros kun siirtyisi kokonaisuudessaan viikonlopulta viikolle, ja viidennen kierroksen osalta uusintaotteluita ei pelattaisi.