Samir Nasri on saanut UEFA:lta kuuden kuukauden pelikiellon. Euroopan jalkapalloliitto vahvisti asian verkkosivuillaan.

Pelikiellon syynä on UEFA:n ja maailman antidopingtoimisto Wadan dopingsääntöjen rikkominen. Nasri kävi ottamassa suonensisäistä nesteytystä yhdysvaltalaisella klinikalla vuonna 2016. Hoidosta julkaistu kuva sai hälytyskellot soimaan Espanjan antidopingvirastossa. Tuohon aikaan Nasri oli Manchester Cityn pelaaja, mutta hän pelasi lainalla Sevillassa.

Wadan sääntöjen mukaan urheilijalle voidaan antaa kuuden tunnin välein 50 millilitran annos suonensisäistä nesteytystä. Nasrin saama annos oli tiettävästi kymmenkertainen. Nasrin suoneen pistetty neste sisälsi sterilisoitua vettä ja jonkinlaisia mikroainesosia.

Tutkinnan jälkeen UEFA päätyi kuuden kuukauden pelikieltoon, josta Nasri voi valittaa.

Nasri on tätä nykyä 30-vuotias jalkapalloilija, jonka ura on ollut viime vuodet laskussa. Sevilla-lainan jälkeen Nasri siirtyi viime kesänä Man Citystä turkkilaiseen Antalyasporiin 3,5 miljoonan euron kaupassa. Ranskalainen pelasi kahdeksan ottelua, ja hänen sopimuksensa purettiin tammikuun lopussa.

Nasri on urallaan pelannut satoja otteluita, muun muassa 215 peliä Valioliigassa. Palkintokaapista löytyvät muun muassa kaksi Valioliigan mestaruutta ja Liigacupin voitto.

Tässä vaiheessa on epäselvää, päättyykö Nasrin ura pelikiellon myötä.

Samir Nasri Stuff

@SamirNasriStuff
Samir Nasri has received a six month ban from football following his visit to the drip doctors in December 2016