Paris Saint-Germainin ja Brasilian maajoukkueen laitapuolustaja Dani Alves on ollut lähellä siirtoa Englantiin pariinkiin otteeseen.

Alves, 34, on päässyt nostamaan mestaruuspokaaleja Espanjassa Barcelonan ja Italiassa Juventuksen kanssa, ja nyt hän jahtaa pystejä Pariisissa.

Brassipuolustaja kertoi kuitenkin FourFourTwolle, että Englannissa pelaaminen on yksi hänen tavoitteistaan ennen uran päättymistä.

– Minulla on yhä tämä (Englannissa pelaamisen) päämäärä, kyllä. Mutta en tiedä, tapahtuuko se nyt.

– Minulla on vielä paljon asioita tehtävänä PSG:ssä. Haluan jatkaa voittamista. En vain pelaamista, vaan voittamista, kunnes olen 40-vuotias. Sen jälkeen haluan pysytellä jalkapallossa mukana, kunnes olen noin viisikymppinen.

Alvesia kosiskeltiin Englantiin jo vuonna 2006. Liverpool oli erittäin kiinnostunut 23-vuotiaasta brasilialaistaiturista, joka pelasi tuolloin Sevillassa. Lopulta siirtoa ei tapahtunutkaan, ja Alves valitsi kaksi vuotta myöhemmin uudeksi seurakseen Barcelonan. Loppu on historiaa.

– Minulla oli jo käytännössä sopimus Liverpoolin kanssa, mutta jostain syystä siirto jäi viime hetkellä tapahtumatta, enkä todellakaan tiedä miksi, sillä minä en ollut neuvotteluissa mukana. Muut ihmiset edustivat minua silloin.

– En ole varma, miksi siirto ei mennyt läpi, joskin urallani tapahtui jotain vastaavaa myös Chelsean ja Real Madridin kanssa.

– Tietenkin lopulta kaikki meni hyvin Barcelonan ja minun kannalta, sillä sain mahdollisuuden kirjoittaa mahtavan tarinan Camp Noulla.

Alves oli päätyä Britteinsaarille myös viime kesänä, kun hänen entinen päävalmentajansa Barcelonasta, Pep Guardiola, etsi Manchester Cityyn uutta laitapuolustajaa. Alvesia houkutti ajatus pelata jälleen Guardiolan alaisuudessa, mutta hän valitsi PSG:n henkilökohtaisten syiden vuoksi.

– Siihen (PSG-siirtoon) vaikutti todella monta tekijää. Minulla on paljon ystäviä PSG:ssä, kumppanini oli asunut Pariisissa ja hän rakastaa kaupunkia, ja seuralla on isoja tavoitteita kehittyä ja kasvaa isommaksi.

– Tietysti olin hurmioissani ajatuksesta työskennellä taas Pep Guardiolan kanssa. Tiesin, mitä hän oli antanut minulle ja mitä hän voisi antaa jälleen. Olin hypnotisoitunut siitä ajatuksesta, enkä katsellut muita vaihtoehtoja.

– Olin siirtynyt jo Juventukseen ilman, että katselin ensin ympärilleni, ja se vahingoitti joitain ihmisiä lähelläni. Ei ollut kovin helppoa lentää Torinosta Barcelonaan katsomaan lapsiani. Kumppanini oli myös vaikeampi löytää töitä, sillä hänellä ei ollut niin paljon mahdollisuuksia Torinossa.

– Joten minulla oli paljon asioita harkittavana, ja se ajoi minut PSG:hen. Kuten sanoin: olin tietysti kiinnostunut työskentelemisestä jälleen Pepin kanssa. Hän on hyvin tietoinen suuresta ihailustani häntä kohtaan.