Keskikenttäpelaaja Granit Xhakan mukaan Arsenal osoitti yhtenäisyyttä, yhteishenkeä ja luonnetta Eurooppa-liigan 2–0-voittopelissä Milanossa.

Henrikh Mkhitarjan ja Aaron Ramsey tekivät avausjaksolla maalit, jotka toivat pohjoislontoolaisille etulyöntiaseman ensi viikolla pelattavaan neljännesvälierien toiseen osaotteluun. Mediassa oli ennen ottelua kirjoitettu synkästä tilanteesta Arsenalin pukuhuoneessa.

– Moni ulkopuolinen puhui meistä, mutta kukaan ei tiedä, mitä joukkueen sisällä tapahtuu, Xhaka sanoi Arsenalin verkkosivuilla.

[readmore from=Arsenal]

– Osoitimme tänään yhtenäisyyttä. Osoitimme yhteishenkeä ja paljon luonnetta. Kaikki tietävät, että hävisimme neljä edellistä peliä ja se oli vaikeata meille. Oli tärkeätä koota rivit ja näyttää ulkopuolisille ihmisille, että olemme joukkue. Pelasimme tänään hyvän pelin.

Kritiikkiä aiemmin kauden aikana kerännyt sveitsiläinen Xhaka oli tällä kertaa yksi Arsenalin parhaista pelaajista – tehden muun muassa tärkeitä katkoja. Hänen syöttöprosenttinsa oli 94,8.

– Alussa meillä oli hieman vaikeata, mutta sen jälkeen pelasimme omaa peliämme ja teimme maalin. Mielestäni 2–0 täällä Milanossa on hyvä tulos ensimmäisestä osasta.

Arsenalin ei uskota enää yltävä Valioliigassa neljän parhaan joukkoon, joten Eurooppa-liigan voittaminen olisi sille ainoa tie ensi kauden Mestarien liigaan.

Lähde: London Evening Standard