Arsenal elättelee vielä hienoisia toiveita Mestarien liigaan oikeuttavista sijoituksista.

Tykkimiehet kohtaavat sunnuntaina kotikentällään Southamptonin, joka tarvitsee pisteitä vähintään yhtä kipeästi kuin Arsenal. Vuosien 2002–2006 välillä Sotonin maalia vartioinut Antti Niemi pitää peukkuja, että hänen vanha seuransa jatkaisi taivaltaan Valioliigassa.

– Olen odottanut Southamptonin nousua kurimuksesta, mutta taitaa mennä viimeiseen pelipäivään, että putoajat selviävät. Ei ole ihan lähtenyt käyntiin Southamptonin juttu ja heidän pelaaminen on näyttänyt valitettavan hajanaiselta, Niemi pohtii Valioliiga.comille.

Jos ei ole Southamptonilla kulkenut odotusten mukaisesti, niin ei ole Arsenalinkaan peli ollut sitä mitä fanit ovat odottaneet.

– Arsenalilla on ollut todella ailahteleva kausi ja seura on sarjataulukossa siellä, missä se ansaitsee ollakin. Arsenal on kuitenkin tässä pelissä selkeä suosikki. Vaikka pelaisi vähän alle oman tason, pitäisi senkin riittää, Niemi toteaa.

Tykkimiehet ovat kuitenkin edenneet vuoroin voittosarjoissa ja tappioputkissa. Missä vireessä lontoolaiset ovat sunnuntaina?

– Välillä peli luistaa ja välillä tulee todella synkkiä jaksoja ja peli on tosi hengetöntä. Siinä on Southamptonin sauma tässä kohtaamisessa. Se on kuitenkin selvää, että jos Southampton pelaa kuten viime viikkoina on pelannut, ei Lontoosta tule tuliaisia. Pitää petrata, sillä Arsenalilla on yksilöosaamista niin paljon.

– Näin fanina budjetoisin kyllä pisteitä muualta kuin Arsenalilta, mutta samalla sanottuna, ei se olisi järisyttävä yllätys, jos Southampton jotain viemisiä ottaa. Sen vain pitää parantaa, Niemi toteaa.

Arsenal ja Southampton kohtaavat sunnuntaina 8.4. klo 16.15. Ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.

Jaakko Perttilä