Liverpoolin ja Fulhamin entinen pelaaja John Arne Riise kritisoi Crystal Palacen puolustuspelaamista viime viikonlopun Bournemouth-ottelussa, joka päättyi 2–2-tasatulokseen.

Putoamista vastaan taisteleva Palace johti kamppailua kaksi kertaa, mutta menetti johtonsa kummallakin kerralla. Ottelun viimeisen osuman iski Bournemouthin Joshua King varsinaisen peliajan viime hetkillä.

Moni oli sitä mieltä, että Palace olisi voinut puolustaa tilanteessa paljon paremmin. Kulmapotkun lähtiessä rangaistusalueella oli vain kuusi puolustajaa, ja kun palloa jatkettiin eteenpäin ja Aaron Wan-Bissaka ”nukahti”, King pääsi tasoittamaan.

– 89. minuutilla pitää tuoda kaikki alas ja puolustaa johtoa – eikä miettiä kaikkia ennen ottelua sovittuja taktisia asioita. Kun johdetaan 2–1 ja mennään 90. minuutille, kaikki muu unohtuu. Pitää vain puolustaa omaa maalia, vain sillä on merkitystä, norjalainen Riise totesi Goals on Sunday -ohjelmassa.

Riisen mielipide pohjautui hänen omiin kokemuksiinsa Englannin kentiltä.

– Tiedän, että jos olisin pelannut Stevien (Gerrard) tai Sami Hyypiän kanssa, he olisivat huutaneet minut alas puolustamaan.

Sekä Gerrard että Hyypiä kantoivat aikanaan Liverpoolin kapteeninnauhaa.

Lähde: Croydon Advertiser