Mestarien liigan puolivälierien toinen osaottelu Manchester Cityn ja Liverpoolin välillä on varsin mielenkiintoinen monessa mielessä.

– Manchester Cityn kauden ainoa valioliigatappio ennen viime viikonlopun ottelua oli Anfieldillä tammikuussa juuri Liverpoolia vastaan kärsitty katkera 3-4-vierastappio. Viimeviikkoinen Liverpoolin 3-0-kotivoitto ei jättänyt siis selittelyille sijaa ja nostikin joukkueen osakkeita Mestarien liigan jatkoa ajatellen, komean pelaajauran tehnyt Pekka Lagerblom toteaa Valioliiga.comille.

City porhalsi viime viikonloppuun saakka tosiaan vain yksi tappio niskassaan Valioliigassa ja sen tuotti Liverpool. Liverpoolin viime viikolla ottama selkeä voitto Citystä Mestarien liigassa vahvisti sitä, että saksalaisluotsi Jürgen Kloppin pelityyli on Pep Guardiolan systeemille myrkkyä.

– Jürgen Kloppin luotsaama Liverpool ja heidän mehiläisparven lentoa ja aggressiivisuutta lähentelevä pelityylinsä on kuin tehty juuri Cityn pysäyttämiseen. Kloppin korkean prässin taktiikka on ollut omiaan paljastamaan Cityn heikkoudet. Mielenkiinnolla voimme odottaa, mitä illan kohtaaminen tällä kertaa pitää sisällään.

Cityllä on melkoinen urakka edessään Etihadilla tänä iltana. Joukkueen pitäisi iskeä vähintään kolme maalia varsinaisella peliajalla.

– Manchester City tulee tarvitsemaan ”täydellisen illan”, jos he aikovat edetä Mestarien liigan välieriin. Tehtävää ei helpota myöskään viimeviikonloppuinen Manchester United -tappio, joka varmasti osaltaan vielä saattaa kummitella pelaajien mielissä.

– Panokset ovat epäilemättä kovat molemmille osapuolille, mutta Pep Guardiolan manageroiman Cityn tämän kauden vahvuus – tasaisuus kaikilla pelin osa-alueilla – tulee olemaan heille valttikortti jälleen kerran, oikein käytettynä, Lagerblom tietää.

Mohamed Salah iski avausmaalin Cityä vastaan viikko sitten ensimmäisessä osaottelussa, mutta joutui loukkaantumisen takia vaihtoon toisen puoliajan alussa. Poolin maalitykki missasi viikonlopun Valioliigan ottelun Evertonia vastaan.

– Salahin pelikunto on vielä hieman arvoitus ja mielenkiinnolla odotammekin, millaisessa kunnossa mies kentällä nähdään, jos nähdään.

Myös Cityllä on ollut loukkaantumishuolia.

– Manchester Cityn hyökkääjistä Sergio Agüero missasi ensimmäisen osaottelun jalkavamman takia. Hän oli kuitenkin jo vaihtopenkillä viikonloppuisessa Manchester United -ottelussa, joten odottaa saattaa, että mies nähdään kokoonpanossa illan ottelussa.

Manchester Cityn ja Liverpoolin välinen taisto alkaa tänä iltana klo 21.45. Ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viafree.fi.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila