Valioliiga-viikonlopun käynnisti Southamptonin ja Chelsean kohtaaminen, jossa isäntien nousu putoajan paikalta näytti pitkään todennäköiseltä. Antonio Conten vaihtopolitiikka kuitenkin nosti hallitsevan mestarin hyvin nopeasti rinnalle ja ohi – lopputulos 2-3.

Álvaro Moratan tuska ja kiukuttelu symboloi Chelseaa toista tuntia, Olivier Giroud’n tulo tämän paikalle muutti kaiken.

BBC 5 Live Sport

@5liveSport
#SOUCHE team news

#SaintsFC hand a #PL debut to 🇵🇱 defender Jan Bednarek.

Two changes for #CFC - Christensen and Zappacosta come in.

⚽📻bbc.in/2GWeGKL

Vieraat painoivat päälle ottelun alun, mutta toiselle kymmenminuuttiselle siirryttäessä antoivat otetta selkeämmin isännille.

21. minuutilla Ryan Bertrand sai hyvän syötön pystyyn laidalla, ajoi boksiin ja keskitti vaikeasta asemasta. Dušan Tadić oli paikalla ja sai siirtää pallon kolmen Chelsea-pelaajan keskeltä verkkoon, 1-0.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Goal, Southampton take the lead. Bertrand does very well down the left, bursting into the box and cutting back to Tadic who slots into the net.

1-0 [22'] #SOUCHE

Saints sai johtomaalista huomattavasti virtaa, ja painoi pelin toistuvasti Thibaut Courtoisin päätyyn.

Chelsea otti pelin jakson lopulla paremmin takaisin haltuunsa, mutta ei onnistunut saamaan ainuttakaan laukausta kohti maalia. Kova yrittäminen aiheutti myös turhautumista. Marcos Alonso talloi aivan avauspuolikkaan lopulla todella ikävän näköisesti Shane Longin pohjetta, mutta selvisi hämmentävästi ilman minkään väristä korttia.

Juuri ennen tunnin täyttymistä Jan Bednarek iski Saintsin 2-0 -johtoon. Ensi kertaa avauskokoonpanoon päässyt puolalainen haki oikean linjan James Ward-Prowsen hyvään vapaapotkuun ja iski pallon ohi Courtoisin.

70. minuutilla vaihtomies Olivier Giroud puski vieraat mukaan peliin. Ranskalainen painoi itsensä irti puolustajasta, ja ohjasi Alonson antaman pitkän keskityksen vasemman tolpan juureen. Saint Marysilla raikunut laulu vaimeni hetkeksi.

Viisi minuuttia myöhemmin meteli yltyi – vieraskannattajien päädyssä. Eden Hazard toi pitkän painostuksen ja isäntien hätäisten purkujen jälkeen Chelsean tasoihin.

78. minuutilla Giroud iski uudelleen. Willianin vapaapotkun jälkeen pallo jäi pomppimaan boksiin, ajatui lopulta Arsenalista tammikuussa siirtyneelle kärjelle pilkun vaiheille. Kova laukaus alakulmaan, ja Southamptonin aurinkoinen iltapäivä synkkeni rajusti.