Chelsea nähdään vuoden tauon jälkeen jälleen Nuorten Mestarien liigan loppuottelussa.

Chelsean finaalipaikka varmistui, kun joukkue kaatoi välierässä Porton rangaistuskilpailun jälkeen 3-2. Varsinainen peliaika päättyi 2-2-tasapeliin.

Daishawn Redan vei Chelsean johtoon 29. minuutilla. Diogo Queiros tasoitti viisi minuuttia ennen taukoa, ja 1-1-lukemissa edettiin pitkään.

Porto näytti jo ottaneen ratkaisevan askeleen kohti finaalia, kun João Mario iski portugalilaiset johtoon. Joshua Grant kuitenkin tasoitti 86. minuutille, ja ratkaisua piti hakea rangaistuspisteeltä.

Molempien joukkueiden ensimmäiset laukojat onnistuivat, toiset epäonnistuivat, kolmannet ja neljännet onnistuivat, viidennet epäonnistuivat ja kuudennet taas onnistuivat. Ero nähtiin vasta seitsemännessä parissa, kun Chelsean Juan Familio-Castillo ampui oman rankkarinsa maaliin. Porton Diogo Bessa ei kyennyt vastaamaan, joten Chelsea finaaliin.

Alle 19-vuotiaille tarkoitettua Nuorten Mestarien liigaa on pelattu kaudesta 2013/14 lähtien. Chelsea on voittanut kilpailun jo kahdesti aiemmin. Tämänkertaisessa loppuottelussa vastaan asettuu Barcelona, joka pudotti omassa välierässään Manchester Cityn. Barcelonakin on voittanut Nuorten Mestarien liigan kerran aiemmin.

Loppuottelu pelataan jo tulevana maanantaina kello 18 Suomen aikaa.