AS Roman leirissä tunnelmat olivat melko raivokkaat eilisiltaisen Mestarien liiga -ottelun jälkeen.

Roma voitti välierien toisen osaottelun maalein 4-2, mutta Liverpool eteni finaaliin yhteismaalein 7-6. Ottelun jälkeen puhutti tuomaritoiminta. Tuomaristo teki useita merkittäviä virheitä, jotka kokonaisuudessaaan kasautuivat Liverpoolin hyväksi.

– On selvää, että Mestarien liigaan tarvitaan VAR [videotarkistukset], koska tällaiset tapaukset eivät vain voi mennä läpi, Roman puheenjohtaja James Pallotta sanoi pelin jälkeen Sky Sportsin mukaan.

Toisella puoliajalla nähtiin tilanne, jossa Liverpool-vahti Loris Karius kaatoi Edin Džekon. Tilanne liputettiin paitsioksi, vaikka se ei sitä ollut. Varttia myöhemmin Liverpoolin Trent Alexander-Arnold pelasti varman maalin kädellään.

– Kaikki voivat katsoa tilanteet itse. Džeko ei ollut 49. minuutilla paitsiossa, kun maalivahti veti hänet nurin. 63. minuutilla nähtiin käsivirhe, joka oli päivänselvä kaikille muille paitsi niille, jotka olivat kentällä. 67. minuutilla [Patrik] Schick vedettiin nurin rangaistusalueella.

– Tiedän, että tuomarointi on vaikeaa, mutta on todella häpeällistä, että putoamme näin. Ai niin, 63. minuutilla olisi pitänyt tulla ulosajo [Alexander-Arnoldille], jolloin me olisimme päässeet ylivoimalle.

– Liverpool on hieno joukkue, onnittelut heille. Mutta jos emme saa VAR:ia Mestarien liigaan, tämä on yksi iso vitsi.

[readmore from=Liverpool]

Roman urheilutoimenjohtaja Monchi oli samoilla linjoilla pomonsa kanssa.

– Onnittelut Liverpoolille, mutta on tarpeellista analysoida, mitä oikein tapahtui, Monchi sanoi lehdistölle.

– Siellä oli kaksi selkeää rangaistuspotkua, joita kumpaakaan ei vihelletty. Tuomiot muuttivat kaiken. Ja ensimmäisessä osaottelussahan he [Liverpool] tekivät paitsiomaalin.

– VAR on saatava Mestarien liigaan. En ymmärrä, miksi VAR:ia käytetä kaikkein tärkeimmässä kilpailussa.