MM-kisoissa on tilastoitu kaikkea mahdollista – myös pelaajien juoksunopeuksia. Kuka on ollut paikallinen Usain Bolt?

Korkeimmalla pallilla on tällä hetkellä kaksi miestä: Cristiano Ronaldo ja Ante Rebić. Molemmat ovat pinkoneet parhaimmillaan 34 kilometrin tuntivauhtia. Asiasta kertoo Sky Sports.

33-vuotias Ronaldo kirjautti huippulukemansa ottelussa Espanjaa vastaan. Kymmenen vuotta nuorempi Rebić laittoi jalkansa tikkaamaan ennätysvauhtia Tanskaa vastaan. Lisäksi hän ylsi 33,3 kilometrin tuntivauhtiin Nigeria-ottelussa.

Kolmanneksi kovinta vauhtia on näissä kisoissa juossut Perun laitapakki Luis Advíncula (33,8 km/). Kärkiviisikon – tai tässä tapauksessa kuusikon – täydentävät Kolumbian laitapakki Santiago Arias (33,6 km/h) sekä Englannin Kyle Walker ja Jesse Lingard (molemmilla 33,5 km/h).

[readmore from=jalkapallon-mm2018]

Yksi mielenkiintoinen seikka on sekin, että Englannin pelaajista Walker, Lingard, Raheem Sterling, Marcus Rashford, Jordan Henderson ja Dele Alli ovat kaikki juosseet kovempaa kuin puolivälierävastustaja Ruotsin nopein pelaaja, Ola Toivonen.

Sille oikealle Boltille on jokainen jäänyt aika tavalla. Boltin ME-juoksussa miehen huippunopeudeksi mitattiin peräti 44,7 kilometriä tunnissa.

MM-kisojen huippunopeudet

[table id=174 /]