Kun Englannissa intoillaan ”jalkapallon paluusta kotiin”, ja maailmanmestaruudesta, suhtautuu välierävastustaja Kroatian valmentaja Zlatko Dalic tilanteeseen hieman toisin.

– Nyt olemme neljän parhaan joukossa, ja okei, tämä on ihme. Mutta toisaalta, miksi emme olisi maailman neljän parhaan joukossa? Meidän on uskottava itseemme, ja niihin pelaajiin, joita meillä on. Siinä mielessä tilanne ei ole niin kummallinen.

Valmentajana Dalic ei kuitenkaan osaa edes kuvitella hienompaa tilannetta kuin sen, missä jo on.

– Tämä on valmentajaurani ihmeellisin, kaunein jakso. Tämä on jotain, mistä olen unelmoinut. Mutta suurimmat meriitit ovat toki pelaajien.

Onnellisuutta pursuva luotsi uskoo kuitenkin joukkueensa omaavan nyt mahdollisuudet entistä pidemmälle.

– Minulla on ympärilläni loistava joukko ihmisiä, joiden kanssa elämme kuin perhe nämä 45 päivää. Kaikilla heistä on ansionsa. Siksi olen niin onnellinen, enkä halua lopettaa tätä vielä.

Kroatia joutui edellisissä pudotuspeleissään huomattavasti Englantia tiukemmille.

– Kuuden päivän sisään pelasimme kahteen otteeseen 120 minuutin ottelun. Tuo jakso kulutti meitä valtavasti, niin fyysisesti kuin henkisellä puolella. Tilanne ei ole helppo, ja on katsottava, ketkä ovat valmiita välierään.

Dalicin mukaan viimeiset kolme ottelua ovat olleet vaikeita ennen kaikkea vastustajien pelitavan vuoksi.

– Siitä huolimatta olen ylpeä siitä, miten suurta voimaa ja sopeutumiskykyä osoitimme noissa peleissä. Toivon, että tyylit Englantia vastaan viimeinkin loksahtavat kohdilleen.

Lähde: Sky Sports