Viasatin jalkapallotarjonta ei petä tälläkään kaudella, kun kanava näyttää muun muassa Englannin Valioliigaa, Saksan Bundesliigaa, Ranskan pääsarjaa sekä Huuhkajien kaikki ottelut.

Lisäksi Viasat näyttää Englannin Mestaruussarjan otteluita, joissa pelaavat muun muassa Huuhkaja-faneille tutut Teemu Pukki ja Niki Mäenpää. Viasatin vastaava tuottaja Ville Klinga kertoo, että etenkin Pukin pelit ovat nähtävissä aina mahdollisuuksien mukaan.

– Sitä ei pysty lupaamaan, että kaikki pelit pystyisimme näyttämään. Championship ei tarjoa ihan kaikkia otteluita tarjolle. Sieltä tulee tietty määrä otteluita, mutta totta kai pyrimme poimimaan Pukin matseja sieltä mahdollisimman paljon.

– Aina silloin kun on suomalaisia mukana, se tuo lisämielenkiinnon. Pitää vain toivoa, että futiksen puolella saataisiin yhä enemmän ja enemmän suomalaisia Europan isoihin sarjoihin. Sitä kautta menevät luonnollisesti Huuhkajat eteenpäin, Klinga toteaa Valioliiga.comille.

Englannin pääseminen MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon voi lisätä katsojien mielenkiintoa Valioliigaa kohtaan. Harry Maguiren ja Kieran Trippierin kaltaiset pelaajat tulivat suurelle yleisölle paljon tutummiksi.

– Kyllä se tuo tietyllä tapaa lisää uskottavuutta sille sarjalle. Ne pelaajat, jotka olivat MM-joukkueessa, pelaavat kaikki Valioliigassa. Siinä mielessä sarjan pelaajat tulivat entistä enemmän tutuksi. Totta kai myös Belgian jengissä oli paljon pelaajia Valioliigasta, joten ilman muuta heidän kaikkien otteet MM-kisoissa lisäsivät varmasti kiinnostusta, Klinga pohtii.

Mestaruussarjan avauskierroksen ottelut käynnistyvät lauantaina kello 17 Suomen aikaa. Otteluita voi seurata Viaplay-palvelusta.