Tottenham avasi valioliigakauden omalta osaltaan voitolla. Päivän ensimmäisessä ottelussa kaatui Newcastle maalein 2-1.

Ottelun kaikki kolme maalia syntyivät puskemalla. Kaikki maalit myös syntyivät ensimmäisen 18 minuutin aikana. Tottenhamin osumista vastasivat Jan Vertonghen ja Dele Alli. Newcastlen ainokaisen viimeisteli Joselu. Newcastle osui ottelussa myös kahdesti maalipuihin.

Ottelu alkoi hyvin vauhdikkaasti. Tottenham pääsi ensimmäiseen hyvään hyökkäykseensä kuuden minuutin pelin kohdalla. Newcastlen syöttövirhe vapautti Lucas Mouran etenemään, mutta laukaus ennättiin blokkaamaan.

Pari minuuttia myöhemmin Spurs siirtyi johtoon hieman erikoisella osumalla.Vertonghen jatkoi päällään Davinson Sánchezin puskun kohti maalia. Peliväline osui ylärimaan ja kimposi maalivahti Martin Dubravkan kautta ulos maalista. Erotuomari Martin Atkinson sai tiedon, että pallo oli ylittänyt maaliviivan, joten osuma hyväksyttiin.

Vain pari minuuttia edellisestä, ja peli oli taas tasan. Matt Ritchien nappikeskitys tavoitti Joselun, jonka pusku painui vastustamattomasti Spurs-maaliin.

149 - There were just 149 seconds between Spurs opening the scoring and Newcastle drawing level through Joselu. Action.

Eikä mennyt kuin reilu viisi minuuttia, kun palloa kaivettiin taas verkosta. Serge Aurier keskitti oikealta taka-alueelle, ja Dele Alli nikkasi pallon maaliin.

Pikku hiljaa maalirieha tyyntyi, ja pelissä nähtiin tavallaan rauhallisempi vaihe. Toisaalta taas ei, sillä tilanteenvaihtoja tuli jatkuvasti. Molemmat joukkueet menettivät jatkuvasti pelivälineen toiselle joukkueelle.

Hieman ennen puoliaikaa Spurs oli lähellä kolmatta maalia. Kulmapotku pelattiin etutolpalle, ja Jonjo Shelvey hävisi kaksinkamppailun 100-0 Sánchezille, jonka pusku painui hieman ohi maalin.

Toisen puoliajan Newcastle aloitti pirteästi. Puolisko ehti vanhentua vain pari minuuttia, kun Mohamed Diamé täräytti pallon voimalla tolppaan.

Pari minuuttia myöhemmin Joselu vapautti Kenedyn kasvotusten Hugo Lloris’n kanssa, mutta huono ensimmäinen kosketus pilasi sauman.

Toisessa päädyssä Dubravka näytti olevansa Lloris’n veroinen. Ben Davies keskitti rangaistuspilkun tuntumaan Moussa Sissokolle, jonka yrityksen Dubravka torjui hienosti. Sissoko toisaalta myös sai vajaaksi jääneellä yrityksellään Dubravkan näyttämään hyvältä. Lähes heti perään Dubravka pelasti Newcastlen katkaisemalla taka-alueelle matkalla olleen keskityksen.

Vaan ei jäänyt Lloris pekkaa pahemmaksi. Tunnin pelin kohdalla sekoiltiin Spursin maalin edessä, ja lopulta Ayoze Pérez pääsi laukomaan. Lloris venytti oivaan reaktiotorjuntaan.

Pikku hiljaa pelin virtaus rauhoittui, ja Tottenham alkoi hallita vahvemmin palloa. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Newcastle oli kuitenkin jälleen pilata Tottenhamin voittojuhlat. Pallo pelattiin kesähankinta José Salomón Rondónille, jonka laukausta Vertonghen yritti blokata. Pallo otti Vertonghenista kimmokkeen ja kolahti ylärimaan.

Newcastlella jää aihetta jossitteluun, sillä avausmaalissa pallo ylitti maaliviivan ehkä noin sentin tai kahden voimin. Toisessa päässä Newcastle osui puolestaan kahdesti maalipuihin. Onni siis suosi tällä kertaa Spursia.

Newcastlen epäonnea lisää vielä se, että lisäajalla DeAndre Yedlin jouduttiin taluttamaan pukuhuoneen puolelle. Toistaiseksi ei ole tiedossa, millaisesta vammasta on kyse.

Viikon kuluttua Tottenham isännöi Lontoon paikallispelissä sarjanousija Fulhamia. Newcastle puolestaan matkaa toisen sarjanousijan, Cardiffin, vieraaksi.