Serbialaisseura Belgradin Punainen Tähti lupaa suojella Liverpoolin Xherdan Shaqiria ”ei-toivotuilta tilanteilta” seurojen kohdatessa Mestarien liigassa marraskuussa.

Sveitsin maajoukkuetta edustava Shaqiri on taustaltaan Kosovon albaani. Mies aiheutti kohun kesän MM-lopputurnauksessa Venäjällä, kun hän muodosti maalia tuulettaessaan käsillään kaksipäisen kotkan – Albanian kansallissymbolin.

Eleen pelättiin lisäävän jännitteitä serbien ja albaanien välillä Balkanilla. Serbia ei ole tunnustanut Kosovon itsenäisyyttä.

– Tietysti jalkapalloseurana kohtelemme vastustajiamme yhdenvertaisesti, eikä meidän tarvitse käsitellä mennyttä ja historiaa, Punaisen Tähden seurapomo Zvezdan Terzić sanoo.

– Punaisen Tähden on tehtävä kaikkensa saadakseen Shaqirin tuntemaan, että hän on tullut pelaamaan jalkapalloa. Meidän velvollisuutemme on suojella häntä ”ei-toivotuilta tilanteilta”. Ollaan hyviä isäntiä.

– Luulen, että Shaqiri tulee olemaan uskomattoman psykologisen paineen alla, koska hän tietää mihin on tulossa. Hän tietää Punaisen Tähden olevan Serbian symboli, ja pelaaminen Marakanalla, en tiedä pelaako hän.

Kansainvälinen jalkapalloliitto (Fifa) piti Shaqirin maalituuletusta epäurheilijamaisena käytöksenä. Pelaaja joutui lisäksi serbien vihaviestivyöryn kohteeksi sosiaalisessa mediassa.

Lähde: Sky Sports