Maanantai-illan valioliigaottelu Bournemouthissa, tiedetään – ei ehkä se kaikkein suurinta huumaa ja kiimaa aiheuttava kohde. Tällä kertaa meno oli kuitenkin melkoista, ja tilastoihin kirjautui yksi jos toinen kiinnostava pointti.

Lue otteluraportti täältä.

Avausmaalin upealla vedolla yläriman kautta tehnyt, Sheffield Unitedista kesällä Eddie Howen komentoon siirtynyt David Brooks merkittiin aikakirjoihin Bournemouthin nuorimpana maalintekijänä Valioliigassa. Hieman päälle 21-vuotias keskikenttämies nappasi tittelin ehkä yllättäenkin, ottaen huomioon Cherriesin imagon nuorekkaana joukkueena.

FootieTalks®

@footietalks
"At 21 years and 84 days, David Brooks is the youngest player to score for afcbournemouth in the Premier League " #RT premierleague

Vähemmän nuoruutta, enemmän kokemusta liittyy ottelun Crystal Palace -maalintekijään. Patrick van Aanholt toki hidastuksen perusteella teki osumansa paitsioasemasta, mutta se hyväksyttiin yhtä kaikki. Kyseessä oli hollantilaisen kuudes maali sitten viime kauden alun – puolustajien tilastossa vain Chelsean Marcos Alonso on ollut tällä sektorilla tehokkaampi.

Premier League

@premierleague
Since the start of last season, Patrick van Aanholt has scored 6 #PL goals; among defenders, only Marcos Alonso has more (8)

Junior Stanislas sai nimensä pöytäkirjaan ottelun ratkaisumaalin tekijänä. Kolmea minuuttia ennen tilannetta kentälle tullut 28-vuotias kosketti ottelussa palloon ensi kertaa, lähettäessään sen täplältä ohi Wayne Hennesseyn. Stanislasille osuma varmasti maistui; hän on vasta palannut puolen vuoden sairauslomalta, joka katkaisi tehokkaan kevätkauden.