Heinäkuussa 2014 Huuhkaja-hyökkääjä Eero Markkanen siirtyi espanjalaisen Real Madridin kakkosjoukkueeseen Castillaan maan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Tuolloin joukkuetta valmensi Zinédine Zidane, joka oli halunnut suomalaiskärjen joukkoihinsa.

Kaksikon tiet kuitenkin erosivat, kun Real Madrid purki Markkasen sopimuksen elokuussa 2015. Tästä ei tarvinnut mennä montaa kuukautta eteenpäin, kun Zidanesta tuli Real Madridin edustusjoukkueen päävalmentaja.

Hän johdatti joukkueen kolmeen Mestarien liigan voittoon ja jätti seuran viime keväänä. Viime viikkoina ranskalaislegendaa on yhdistetty Manchester Unitediin, jonka nykyinen manageri Jose Mourinho tuntuu olevan jatkuvan potku-uhan alla.

Markkasen mielestä Zidane voisi helposti astua Englannin suurseuran puikkoihin.

– Miksei. Hänellä on aika kovat meriitit valmentajauraltakin jo. Varmasti hän pystyisi koutsaamaan sitäkin jengiä, Markkanen totesi Valioliiga.comille

Ruotsalaaisen Dalkurdin riveissä pelaava Markkanen kertoo seuraavansa aktiivisesti Valioliigaa. Suosikkijoukkue on yksi ManU:n pahimmista vihollisista.

– Eniten seuraan Liverpoolia. Se on ollut mulla yli 15 vuotta selkeä ykkönen.

– Siellä oli Sami Hyypiä, niin sitä tuli alettua seuraamaan. Tykkäsin Liverpoolista aina. Siellä oli Steven Gerrardia ja Fernando Torresia, joita tykkäsin katsoa. Vielä ei ole hirveästi päässyt juhlimaan mestaruuksia, mutta ehkä vielä joskus.

Markkanen ei halua muistella viime vuoden Mestarien liigan finaalia, jonka Liverpool hävisi dramaattisten vaiheiden jälkeen Real Madridille.

– Ensi vuonna taas. Ensi vuonna, hyökkääjä toteaa itsevarmasti.

Liverpoolissa topparina vuosikymmenen ajan dominoinut Sami Hyypiä oli siis suurin syy, miksi Markkanen valitsi Liverpoolin. Markkanen on itse Hyypiän kanssa samaa kokoluokkaa, joten on syytä selvittää, oliko hän itsekin silloin 15 vuotta sitten toppari.

– Olisinkohan minä yhden pelin joskus junnuissa vetänyt topparina. Nyt kesällä treenasin AIK:ssa topparina, kun heillä oli tarpeeksi hyökkääjiä. He tarvitsivat topparia taktisiin drilleihin. Olinhan mä ihan jees, mutta en usko, että minusta olisi toppariksi. Se on niin erilaista puolustamista kuin minä teen. En pystyisi vaihtamaan ainakaan hirveän nopeasti. Pääpallot mä voittaisin varmaan aika helposti.

– Se Liverpool oli lähinnä siksi, että suomalainen pelaa. Sitä oli kiva katsoa. En sano, että olisin seurannut Hyypiää erityisesti. Juuri se vaikutti, että hän oli eri pelipaikalla. Suomalaisside veti kuitenkin mukaansa. Sitten sinne tuli myös Litti, Markkanen sanoo.

Markkanen ja kaikki muutkin Liverpool-fanit pääsevät näkemään jälleen joukkueensa tositoimissa, kun Liverpool matkaa lauantaina Valioliigassa Huddersfieldin vieraaksi.

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssä klo 19.25 alkaen.

Jesse Happonen