Brightonin 20-vuotiasta puolustajaa George Coxia tituleerattiin vuonna 2017 jopa ”Valioliigan ihmelapseksi”, mutta nuorukaisen ura sai odottamattoman käänteen.

Coxin kesä 2018 alkoi hienosti, kun hänet kutsuttiin Brightonin edustusjoukkueen mukaan. Vain kuukautta myöhemmin hän kuitenkin makasi sairaalassa leikkauspöydällä.

– Tapasin kirurgin päivää ennen toimenpidettä. Hän kertoi minulle, että hän saattaisi puhkaista valtimon nivusalueella, ja se voisi vaikuttaa pelaamiseeni. Hän kuitenkin sanoi, että hän on tehnyt toimenpiteitä paljon ja hänen onnistumisprosenttinsa on sata, Cox kertaa BBC:n haastattelussa.

BBC Sport

@BBCSport
"I nearly burst into tears."

Brighton youngster George Cox was told he could die during heart operation.

Full story 👉 bbc.in/2DqG7Ob #BHAFC

– Seuraavana päivänä toinen kirurgi tuli luokseni, noin 15 minuuttia ennen toimenpiteeseen lähtöä. Hänen mukaansa oli mahdollista, että voisin kuolla tai saada sydänkohtauksen. Ajattelin ”Vitsailetko?” ja purskahdin melkein kyyneliin. Panikoiduin niin pahasti.

Seura oli huomannut heinäkuun alussa, että Coxin sydämessä oli jotakin vialla. Rutiinitarkastuksessa löytyi epäsäännöllinen syke, vaikka pelaaja ei ollut itse huomannut mitään.

Mikäli korjaavaa toimenpidettä ei olisi tehty, Cox olisi voinut saada kentällä sydänkohtauksen. Nyt kaikki on hyvin, ja hän on palaamassa vähitellen täyteen pelikuntoon. Cox toivoo pääsevänsä tammikuussa lainalle saamaan peliaikaa.