Crystal Palacen puolustaja Patrick van Aanholt koki uransa alussa Chelsean organisaatiossa monille pelaajille tutun lainakierteen. Hollantilaista kierrätettiin vuosina 2009-2004 peräti viidessä eri lainaseurassa.

Jatkuva siirtyminen paikasta toiseen sai van Aanholtin turhautumaan. Laitapuolustaja harkitsi jopa lopettavansa jalkapallouransa.

– Pohdin jopa jalkapallon lopettamista. Olin niin turhautunut ja halusin vain pysähtyä, van Aanholt kertoo Daily Mailin haastattelussa.

– Lähdin silloin lomalle vaimoni kanssa ja pohdin: ”Mitä teen nyt?” Kukaan seura ei halua minua, koska en ole pelannut vuoteen. Olin hyvin lähellä sitä ratkaisua.

Uransa heikoimmaksi jaksoksi van Aanholt mainitsee vuoden 2011 lainan Wiganiin. Hollantilainen sai tuolloin pelata vain neljässä ottelussa.

– Yksi elämäni huonoimmista lainoista. Se oli osittain valmentajan, mutta myös hieman itseni syytä.

– Jos sinut lainataan Chelseasta, odotat tietenkin pelaavasi. Minulla oli silloin väärä asenne. En valehtele siitä. Ajattelin että, v**ut. En aio harjoitella. En halua pelata reserveisssä. Se oli väärä asenne.

– Olisin voinut harjoitella itsekseni, jotta olisin valmis mahdollisuuden tullessa. En tehnyt sitä. Harjoittelin vain ja menin kotiin. Se oli ajanhukkaa.

28-vuotias Van Aanholt siirtyi Chelseasta pysyvästi pois liityttyään vuonna 2014 Sunderlandin riveihin. Nykyiseen seuraansa Crystal Palaceen laitapuolustaja siirtyi kesällä 2017.