Triplamestaruuden keväällä 1999 Manchester Unitedin paidassa voittanut Jesper Blomqvist kertoo Telegraph-lehden haastattelussa, että hän pyörittää tätä nykyä pizzeriaa Ruotsissa.

Ex-laituri Blomqvist, 44, myöntää avoimesti tehneensä typeriä ratkaisuja omaisuutensa suhteen. Hän menetti ensin rahaa sijoituksissaan Britanniassa ja myöhemmin Ruotsissa – kysymättä edes yksityiskohtia sijoituskohteistaan.

– Aivan kuin antaisi ihmisille rahaa sanoen ”En välitä” tai ”Tee mitä haluat”. Joskus voi olla onnekas, mutta minä olin epäonnekas, tai en riittävän huolellinen. En tiedostanut, että kaikki eivät ole rehellisiä. On tullut joitakin hyviä oppitunteja, sanoo Blomqvist.

– Minun tienaamani palkat eivät olleet niin korkeita kuin ne ovat nyt. Vaikka olisin koonnut ympärilleni hyviä ihmisiä ja tehnyt vain tavallisia sijoituksia, jotka tuovat neljän tai viiden prosentin tuoton, olisin selviytynyt hyvin, hän lisää.

Blomqvist ei kuitenkaan välitä menettämistään rahoista. Hän pyörittäisi joka tapauksessa ravintolaansa, koska rakastaa sitä.

– Jalkapalloilijat ovat olleet hyvin hemmoteltuja. On erittäin helppoa menettää perspektiivi ja innostua liikaa. Liika raha voi tuhota pelaajia.