Nantes vaatii Cardiffilta 15 miljoonan punnan (n. 17.3 milj. €) siirtokorvausta argentiinalaishyökkääjä Emiliano Salasta, kertoo BBC Wales.

Sala, 28, ja lentäjä David Ibbotson olivat lentämässä Piper Malibu -nimisellä pienkoneella Ranskasta Walesiin, kun kone katosi tutkalta Englannin kanaalin yllä tammikuun 21. päivä.

Argentiinalaiskärki oli Cardiffin kaikkien aikojen kallein hankinta.

Cardiff on jäädyttänyt siirtokorvauksen ensimmäisen osan maksun, kunnes tapahtuman taustat on selvitetty.

BBC:n tietojen mukaan Nantes on uhanut Cardiffia lakitoimilla, ellei ranskalaisseura saa maksua kymmenen päivän aikana.

[readmore from=Emiliano-Sala]

Cardiffissa olevan lähteen mukaan walesilaisseura aikoo kunnioittaa sopimusta, mutta vasta, kun kaikki faktat ovat selvillä.

Cardiffin kerrotaan olevan yllättynyt, että Nantes esitti vaatimuksensa nyt. Pelastusjoukot yrittävät vielä hakea ruumista merenpohjasta koneesta, jolla Sala ja Ibbotson lähtivät ylittämään kanaalia.

Tunnistamaton ruumis löydettiin kauko-ohjattavalla ajoneuvolla maanantaina, kaksi viikkoa koneen katoamisen jälkeen.

Wales Onlinen mukaan pelastusjoukot yrittävät ensin hakea ruumiin koneesta ennen kuin konetta yritetään nostaa merestä.

Vaikeiden olosuhteiden takia operaatiossa saattaa kestää, koska kauko-ohjattavaa voi käyttää vain rajallisesti. Pelastusjoukot tiedottavat tilanteen etenemisestä vasta, kun asianomaisten perheet on saatu ajan tasalle.

BBC Walesin mukaan Salan siirtokorvaus on määrä maksaa osissa kolmen vuoden aikana.

Osa siirtokorvauksesta, tiettävästi 50 prosenttia, menee ranskalaiselle Bordeaux’lle, jossa Sala pelasi vuosina 2012-2015 ennen siirtoaan Nantesiin.