Chelseassa ollaan tyytymättömiä seuran entisen maalivahdin Thibaut Courtois’n esittämään väitteeseen, uutisoi ESPN verkkosivuillaan.

Courtois sanoo seurapomo Marina Granovskaian rikkoneen maaliskuussa 2018 antamansa lupauksen siitä, että belgialaisvahti saisi kauden päätteeksi luvan siirtyä Real Madridiin.

– Hän sanoi ”Päästämme sinut lähtemään ja löydämme korvaajan”. Kuitenkin yhtäkkiä MM-lopputurnauksen jälkeen lähtö ei ollutkaan enää selvä. Kaikki mahdolliset kohteet vaikuttivat liian kalliilta. Siitä emme olleet sopineet, Courtois totesi Het Laatste Nieuwsille viime viikonlopun haastattelussa.

Courtois pyrki pakottamaan siirron jäämällä pois pre-seasonin harjoituksista. Lopulta Chelsea suostui myymään hänet 35 miljoonalla punnalla aktivoituaan Athletic Bilbaon Kepa Arrizabalagan ulosostopykälän.

Chelsea-lähteet kertovat nyt ESPN:lle, ettei Courtois saanut seuralta minkäänlaisia takuita myynnistä. Niiden mukaan maalivahdin agentti ilmoitti Chelsealle kesäkuussa, ettei mikään seura ollut sitoutunut tekemään virallista tarjousta kesän siirtoikkunan aikana.

Kun konkreettista kiinnostusta ei herännyt, Chelsean ajatuksena oli pitää kiinni Courtois’sta – vaikka tämä olisi pahimmassa tapauksessa päässyt lähtemään seuraavana vuonna ilmaiseksi.

Real Madrid teki lopulta tarjouksen, ja manageri Maurizio Sarri suositteli sen hyväksymistä, koska Courtois’n pitämisellä olisi voinut olla negatiivinen vaikutus pukuhuoneessa. Sen jälkeen Chelsea teki Kepasta maailman kalleimman maalivahdin.