Jalkapallon kattojärjestö FIFA langetti perjantaina Chelsealle kahden siirtoikkunan mittaisen siirtokiellon.

Chelsea ei saa hankkia pelaajia kesällä tai ensi vuoden tammikuun siirtoikkunassa.

Chelsea vastasi FIFA:n tiedotteeseen perjantaina verkkosivuillaan.

– Chelsea on tänään saanut päätöksen FIFA:lta alle 18-vuotiaiden pelaajien hankkimisesta. Päätös sisältää siirtokiellon seuraavan kahden siirtoikkunan aikana ja 600 000 Sveitsin frangin (n. 528 000 euroa) sakon. Chelsea kieltää syytökset ja siten valittaa tuomiosta.

– Seura haluaa tiedottaa kunnioittavansa täysin FIFA:n työtä alle 18-vuotiaiden pelaajien suojaamiseksi ja seura on tehnyt yhteistyötä FIFA:n kanssa tutkinnan ajan. Aluksi seuran tekemisiä tutkittiin 92 pelaajan osalta.

– FIFA hyväksyi sen, ettei 62 pelaajan osalta ollut tarpeeksi näyttöjä. Seura on kuitenkin hyvin pettynyt siihen, että FIFA ei hyväksynyt raporttiamme 29 pelaajan osalta. Chelsea lähettää pian valituksensa FIFA:lle, tiedotteessa kerrottiin.