Liverpool hallitsi Englannin pelikenttiä 70- ja 80-luvuilla, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Redsin edellinen mestaruus on lähes 30 vuoden takaa kaudelta 1989-90.

Liverpool johti pitkään Valioliigaa tällä kaudella, mutta viimeaikaset pistemenetykset ovat johtaneet siihen, että voitosta voittoon purjehtiva Manchester City tarttui vallan kahvaan. Nyt mestaruus ei ole enää omissa käsissä ja kauan himottu mestaruuspytty on menossa taas Manchesteriin.

– Viime aikaisia tuloksia tarkastellessa, Liverpool ei ole enää edennyt voitosta voittoon ja City tuli ohitse. Mestaruuden voittaminen on aina vaikeaa, toteaa Valioliiga.comille Italian Serie A:ssa ammatikseen jalkapalloileva Perparim Hetemaj.

Hetemaj on seurannut läheltä, miten mestaruuksia voitetaan. Italian Serie A:ssa Juventus on voittanut mestaruuden peräti seitsemän kertaa perättäin. Englannissa Manchester City on hallitseva mestari ja voitti Valioliigan myös kaudella 2013-2014.

– Se on se rutiini ja voittamisen kulttuuri, joka pitää vain saada rakennettua. Cityllä on sitä kulttuuria tällä hetkellä pikkaisen enemmän kuin Liverpoolilla, Hetemaj toteaa.

Liverpoolilla on toki voittamisen kulttuuria ja palkintokaapissaan 18 mestaruuspyttyä Englannin pääsarjatasolta, mutta edellisestä mestaruudesta on kulunut pian 30 vuotta, joten nykypelaajien suonissa ei tuota kulttuuria virtaa.

Valioliigan mestaruustaisto jatkuu taas tänä viikonloppuna ja Liverpoolin on pakko voittaa Burnley pysyäkseen Cityn kannassa kiinni. Burnley on sarjassa vasta 16. sijalla, mutta ei ole helppo vastus. Burnley on tämän vuoden puolella onnistunut kaatamaan kärkiseuroista Tottenhamin ja haki tasapelillä pisteen Old Traffordilta.

Liverpool – Burnley sunnuntaina 10.3. klo 14.00. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.