Manchester Unitedin maalivahti David de Gean nykyinen sopimus on päättymässä ensi kesänä. Tilanne ei ole joukkueen kannalta aivan niin huolestuttava kuin äkkiä kuulostaa, sillä optio on olemassa myös kaudesta 2019-20, sen käyttämisestä ei vain ole tullut virallista vahvistusta, koska seuran toivotaan saavan neuvoteltua hänelle pidemmän jatkosopimuksen. Joka tapauksessa tilanne on kaukana optimaalisesta.

Sopimustilanteen ja joukkueen heikkojen viime kausien seurauksena siirtohuhut ovat ympäröineet viime aikoina myös de Geaa. Jos uudesta pidemmästä jatkosopimuksesta ei päästä yhteisymmärrykseen, voi manchesterilaisseura pahimmillaan menettää ykköstorjujansa kesällä 2020 täysin ilmaiseksi. Tämä voi pakottaa seuran myymään espanjalaisen jo tämän kesän aikana.

Espanjalaislehti AS:n tietojen mukaan Manchester United on jo alkanut varautumaan de Gean mahdolliseen lähtöön. Se uutisoi, että joukkueen ykkösvaihtoehto uudeksi maalivahdikseen olisi tässä tapauksessa Atlético Madridin Jan Oblak.

26-vuotias slovenialaistorjuja kuuluu de Gean tavoin maalivahtien ehdottomaan eliittiin. Hän teki hiljattain uuden jatkosopimuksen Atléticon kanssa, jonka seurauksena hänen ulosostoklausuulinsa on nyt 120 miljoonaa euroa.

Lähteet: AS ja Transfermarkt