Valioliigassa saattaa saada ensi kaudella keltaisen kortin, jos pelaaja viittoo tuomarille, että tämän tulisi tarkistaa tilanne uudestaan videolta, kertoo Sky Sports.

Tuomareita kehotetaan kuitenkin käyttämään keinoa alkukaudella varoen, koska pelaajat totuttelevat vielä uuteen systeemiin.

Kaikkia managereita ja pelaajia varoitetaan tulevana kesänä menettelystä.

Videotuomarit tarkkailevat peliä jatkuvasti, joten pelaajien ei tarvitse erikseen pyytää tuomaria katsomaan tilannetta videolta.

Jos pelaaja piirtää käsillään ilmaan ruudun viitaten videotarkistukseen, häntä todennäköisesti varoitetaan keltaisella kortilla, mutta tuomio riippuu myös pelaajan käytöksestä ja kehonkielestä.

Perth Gloryn Diego Castro kehotti tuomaria ruudun ääreen tammikuussa Australian liigan ottelussa Western Sydney Wanderesia vastaan. Kuva: Getty Images

Uusi käytäntö ei tarkoita muutosta tai uutta pykälää sääntökirjaan, sillä jo Englannin jalkapalloliiton FA:n nykyisten sääntöjen mukaan aggressiivinen käytös tai tuomarin päätöksen peittelemätön kyseenalaistaminen johtaa keltaiseen korttiin.

Videotuomarit otetaan Valioliigassa ensimmäistä kertaa käyttöön ensi kaudesta alkaen.