Liverpool-legenda Ray Clemence uskoo Alisson Beckerin voivan jäädä seuran historiaan. 26-vuotias Brasilian maajoukkuevahti voitti ensimmäisellä kaudellaan Englannissa Mestarien liigan ja rikkoi Liverpoolin nollapeliennätyksen.

Valioliigassa Liverpool hävisi mestaruuden Manchester Citylle vain pisteellä.

– Hän on tänä vuonna todistanut olevansa loistava maalivahti. Todellakin yksi suurista, Clemence kehui Sky Sportsille.

– Legenda sanaa viljellään nykyisin ilman suurempaa miettimistä. Jotkut pelaajat joiden kanssa minä sain onnekkaana pelata, tekivät sitä kuusi, seitsemän, kahdeksan tai jopa 10 vuotta. Siksi heidät muistetaan Liverpoolissa.

– Hän on kuitenkin saanut hyvän alun. Ulkomaisten pelaajien kohdalla kyse on siitä, kuinka kauan he ja heidän perheensä haluavat pysyä seurassa.

Alisson toi ratkaisun Liverpoolin maalivahtiongelmiin. Vielä kaudella 2017-18 joukkue pallotteli Simon Mignolet’n ja Loris Kariuksen välillä.

– Hän ansaitsee kaikki kehut siitä mitä hän teki viime kaudella. En ole vielä tavannut häntä, mutta hän vaikuttaa hyvin jalat maassa olevalta maalivahdilta. Ei liian itsevarma. Hänellä on hyvä tasapaino, Clemence lisäsi.