Liverpoolin tähtihyökkääjä Sadio Mané ei tule pelaamaan kauden 2019/20 avausottelussa Manchester Cityä vastaan.

Viime kaudella Liverpool ja Manchester City antoivat katsojille eeppisen mestaruustaiston, mikä venyi lopulta aina Valioliigan viimeiselle kierrokselle saakka. Nyt Englannin huippuseurat kohtaavat toisensa perinteikkäässä Community Shield -näytösottelussa ennen uuden sarjakauden alkua.

Liverpool-manageri Jürgen Kloppin mukaan Mané ei kuitenkaan tule pelaamaan kyseisessä mittelössä.

Senegalilaishyökkääjä johdatti maajoukkueensa Afrikan mestaruusturnauksen finaaliin viime viikolla, minkä takia hän tulee palaamaan lomilta hieman myöhemmin. Loppuottelussa voiton vei Manchester City -hyökkääjä Riyad Mahrezin Algeria.

– Hän on hyvässä kunnossa. Tottakai, he juhlivat Senegalissa, ja olen iloinen koska se osoittaa heidän arvostuksensa kilpailua kohtaan ja näkivät toisenkin sijan saavutuksena, Klopp kertoi seuran nettisivuille Sevilla-tappion jälkeen maanantaina.

– Hän on nyt lomalla, ei pisimmällä mahdollisella. Hän palaa elokuun viides päivä, Manchester City -pelin jälkeen. Eli hänellä on kahden viikon loma.

– Hänellä on neljä tai viisi päivää aikaa valmistautua Norwich-otteluun, kymmenen päivää Chelseaa varten (UEFA Super Cupin finaali).

Viime kaudella Mané teki Liverpoolille 26 maalia 50 ottelussa kaikki kilpailut mukaan lukien. Hänet kruunattiin Valioliigan maalikuninkaaksi yhdessä Mohamed Salahin ja Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangin kanssa.