West Ham on vahvistanut siirtoikkunan viimeisenä päivänä riveihinsä Sveitsin maajoukkuehyökkääjä Albian Ajetin. 22-vuotias Ajeti siirtyy Lontooseen Baselista. West Ham ei Ajetin siirtosummaa paljastanut, mutta Transfermarktin mukaan korvaus on suuruudeltaan 11 miljoonaa euroa. Ajetin sopimus on nelivuotinen, ja siinä on optio kahden vuoden jatkosta.

Ajeti debytoi Sveitsin A-maajoukkueessa viime syyskuussa ja on tehnyt kolmessa pelaamassaan maaottelussa yhden maalin. Sveitsin Superliigassa hän on tehnyt kolmen viimeisen kauden aikana yhteensä 38 maalia, ja kaudella 2017-2018 hänet kruunattiin sarjan maalikuninkaaksi.

– Kun kuulin West Hamin kiinnostuksesta, minun ei tarvinnut miettiä siirtoani kahdesti. Tämä on suuri, perinteinen seura Valioliigassa, ja päivä on tärkeä minulle ja perheelleni, Ajeti kommentoi West Hamin kotisivuilla.

Ajeti on West Hamin kuudes uusi pelaaja tänä kesänä. Vain kaksi päivää aiemmin seura tiedotti 18-vuotiaan portugalilaistoppari Goncalo Cardoson hankinnasta. Cardososta maksettiin portugalilaiselle Boavistalle kolme miljoonaa euroa. Cardoson sopimus on viisivuotinen, ja siinä on optio vuoden jatkosta.

Cardoso pelasi viime kaudella 15 ottelua Portugalin pääsarjassa, ja oli avainroolissa Portugalin hopeajoukkueessa alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa kuluneena kesänä.

– Tämä on minulle unelmien täyttymys. Olen aina haaveillut Englantiin siirtymisestä. Siitä lähtien, kun aloin pelata jalkapalloa, Englanti oli mielestäni aina paras liiga, Cardoso totesi siirtonsa jälkeen.