Huuhkajalegenda Jonatan Johansson odottaa Valioliigan alkua innoissaan. Nykyisiltä kotikonnuiltaan Skotlannista tavoitettu ex-valioliigahyökkääjä aikookin viettää tulevan viikonlopun vahvasti TV:n ääressä.

– Kiinnostavin kausi pitkään aikaa käsillä, Johansson arvioi Valioliiga.comille.

– Manchester City ja Liverpool ovat edelleen suosikkeja, mutta kärki tulee olemaan tiiviimpi kuin viime kaudella. Toivottavasti Tottenham ja Arsenal pääsevät haastamaan kärkikaksikon oikein kunnolla.

Suosikkiseurastaan Manchester Unitedista ”Tintillä” ei kovin mairittelevaa arvioita kauden alla ole.

– Suurin kysymysmerkki itselleni on, kuka tekee maalit? Kuka pelaa ysipaikalla, mielestäni meiltä puuttuu Romero Lukakun lähdön myötä tällainen pelaaja, Johansson miettii.

– Kun on katsellut kesän pelejä, niin Manchester Unitedista näyttää tulevan ns. vastahyökkäysjengi tällä kaudella. Nuoria ja nopeita laitureita piisaa, mutta riittääkö se, Johansson kysyy?

Yhtenäisyyden puute on Johanssonin mielestä Manchester Unitedin suurin heikkous tällä hetkellä.

– Ryhmässä on Louis van Gaalin ja José Mourinhon hankkimia pelaajia. Osa haluaa pois, osa ei mahdu kokoonpanoon. Mielestäni Manchesterista puuttuu tarvittava harmonia siihen, että jotain suurta voitettaisiin, hän arvioi.

Teemu Pukin ja Norwichin nousu Valioliigaan ilahduttaa Johanssonia.

– Toivon Teemulle kaikkea parasta Norwichissa. Olen siellä itsekin pelannut, ja seura ja kaupunki ovat todella lämminhenkisiä ja kivoja paikkoja. Norwich on Ipswichin vajottua alasarjoihin alueen ainoa suurseura, ja uskon, että paikalliset ovat vahvasti omiensa takana tälläkin kaudella.

Vuosi takaperin Valioliiga.com pyysi Johanssonilta arvausta Valioliigan maalikuninkaasta. Hän nostikin ainoana hatusta Pierre-Emerick Aubameyangin nimen.

– Joo, kerrankin tuli arvattua jotain oikein, ”Tintti” nauraa.

– Uskon, että ”Auba” tulee olemaan vahvoilla tänäkin vuonna, mutta vaihtelun vuoksi vaihdan ykkösveikkaukseni tällä kertaa Tottenhamiin ja Harry Kaneen. Kova skaba tästäkin tittelistä on tulossa, Jonatan Johansson lopettaa.

Valioliigakausi 2019-20 näkyy tuttuun tapaan Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.