Viikonlopun Valioliigakierros huipentuu Pohjois-Lontoon hegemoniaotteluun Arsenalin ja Tottenhamin välillä. Tottenham ja sen manageri Mauricio Pochettino ovat tehneet viime vuosina hyvää työtä vähäisillä hankinnoilla, vaikka pokaalit ovat edelleen kiertäneet White Hart Lanen kaukaa.

Huuhkajien entinen hyökkääjä Jonatan Johansson uskoo, etteivät ”Liljanvalkoiset” tänäkään vuonna jalometallia nostamaan pääse.

– Viime kesä oli pitkään aikaan ensimmäinen, kun Tottenhamin leiristä kuului negatiivisia signaaleja. Pochetinon purkaukset, pelaajien halu vaihtaa maisemaa ja ikuisuudelta tuntuva voitottomuus tuntuvat pikkuhiljaa vaikuttavan Spursin julkikuvaa, Johansson kertoo Valioliiga.comille.

Johansson vetää takataskustaan mielenkiintoisen tilastopalan.

– Laskin, ettei Tottenham ole voittanut kuin neljä viimeisestä 15 pelistään. Se on kärkijoukkueisiin laskettavalle ryhmälle todella vähän, eikä tällaisilla tilastoilla mestaruuksia voiteta.

Tottenham hankki tukun vahvistuksia kesällä, mutta Johansson pitää joukkueen peliä kaikkea muuta kuin valmiina.

Harry Kane on totta kai aina vaarallinen, mutta ei hänkään yksi pysty ihmeitä tekemään. Tilanne on mielestäni edelleen sekava. Kuka pelaa ja kuka ei? Ja ennen kaikkea miksi, Johansson kysyy.

Arsenalin mahdollisuudet Johansson näkee siinä, että se saisi puolustuksensa vihdoinkin kuntoon.

Pépé (Nicholas), Aubameyang (Pierre-Emerick) ja Lacazette (Alexandre) painavat kyllä palloa pussiin, mutta kuinka on puolustuksen laita? Nyt kun Nacho Monrealkin jätti Tykkimiehet, on laitapakin paikalle vaihtoehtona vain Sead Kolasinac. Leveyttä pitäisi saada paljon lisää, Johansson perää.

– Tämä on seurojen kannattajille toinen kauden pääpeleistä, joten tappiota ei hyväksytä millään kummassakaan leirissä. Nostaisin kuitenkin Arsenalin hienoiseksi suosikiksi, mutta eipä näissä matseissa juuri etukäteisarviot paljoakaan paina, Jonatan Johansson kertoo.

Katso North London Derby Viasatin jalkapallokanavalta ja suoratoistopalvelu Viaplayssa sunnuntaina 1.9. klo 16.30 alkaen.