Saido Berahino oli aikoinaan yksi suurimmista lupauksista Valioliigassa.

Englantia kaikissa juniorimaajoukkueissa edustanut Berahino teki West Bromille 21-vuotiaana 14 valioliigamaalia kaudella 2014-15.

Sen jälkeen Berahinon ammattilaisura on valunut alaspäin vuosi vuodelta, kunnes hyökkääjä siirtyi alkaneeksi kaudeksi Belgian pääsarjaan Zulte Waregemin riveihin.

Berahino kritisoi lehdistölle hiljattain West Bromin silloista omistajaa Jeremy Pearcea. Berahino sai tarjouksen Tottenhamilta ja suostui siihen, mutta West Brom ei suostunut myymään timanttiaan Lontooseen.

– Pelaajana halusin päästä huipulle ja Tottenham oli siellä. West Bromin omistaja halusi kuitenkin myydä seuran. Olin West Bromin kaksinkertainen maalikuningas, nuori maajoukkuepelaaja, kaksinkertainen vuoden nuori pelaaja ja siten seuran arvokkain ase. Sen vuoksi minua ei päästetty lähtemään. Jos hän olisi myynyt minut, ei hän olisi saanut niin paljon rahaa seuran myynnistä, Berahino totesi.

– En ymmärtänyt sitä, enkä kyennyt elämään sen kanssa. Se oli itsekäs päätös ja otin sen henkilökohtaisesti. Nyt voin muistella sitä jo rauhallisemmin, mutta se otti minulta vuosia. Syytin muita. Se tappoi minut henkisesti.

Zulte Waregemissa otteet ovat olleet loistavia. Viiteen sarjaotteluun on syntynyt kolme täysosumaa.

Lähde: HLN