Barcelonan legendapelaaja Xavi on avoin ajatukselle Valioliigassa valmentamisesta.

Xavi, 39, ripusti nappulakengät naulaan viime maaliskuussa voitettuaan pelaajaurallaan häkellyttävät 34 pokaalia. Hän edusti viimeksi qatarilaista Al Saddia, jonka päävalmentajaksi hän jäi peliuransa päätyttyä.

Espanjan maajoukkuelegendan ehdoton ensisijainen tavoite on päästä Barcelonan päävalmentajaksi. Xavi on Barcelonan oma kasvatti, joka pelasi katalonialaisseuran edustusjoukkueessa yli 700 ottelua.

Hän näkee myös Valioliigan mielenkiintoisena vaihtoehtona, mutta minkä tahansa joukkueen puikkoihin hän ei kuitenkaan halua.

– Kuka muka ei pidä Valioliigasta? Se tunnelma ja täydet stadionit. Valioliigassa pelaavat sanovat, että se on poikkeuksellista, kommentoi Xavi Sky Sportsille.

– Tietty jos minun olisi valittava, niin valitsisin ison joukkueen, Manchester Cityn tai Manchester Unitedin, Chelsean, Arsenalin tai Tottenhamin.

Jürgen Klopp, Mauricio Pochettino, ja Unai Emery, monet sinne menneet ihmiset ovat tehneet poikkeuksellista työtä.

Valioliigassa luotsaa myös Xavin oma mentori, Manchester Cityn manageri Pep Guardiola, joka oli hänen joukkuekaverinsa ja myöhemmin valmentajansa Barcelonassa.

– Pep Guardiola on maailman paras valmentaja ja minä olen noviisi. Pelaajana meitä vertailtiin, mutta nyt meitä ei voi vertailla.

– Rakastan Pep Guardiolan jalkapalloa. Nyt olen aloittanut valmentajana, näen erilaisia metodeja.

– Jalkapallossa voi voittaa erilaisin tavoin, mutta pidän Cityn ja Guardiolan tavasta eniten. Seuraan Valioliigaa paljon ja pidän siitä.

– Guardiola on vertauspiste minulle. Hän oli sellainen pelaajana, koska pelasimme samalla paikalla. Vietimme kolme vuotta yhdessä Barcelonassa pelaajina ja myöhemmin vietin neljä upeaa vuotta hänen alaisuudessaan.

– Hän on loistava, vaativa, intohimoinen, pakkomielteinen ihminen. Siksi hän pärjää niin hyvin. Siitä välittyy paljon pelaajalle. Opin paljon pelatessani hänen joukkueessa.