Eilen uutisoitiin Belgian maajoukkuevalmentaja Roberto Martínezin huolesta siitä, miten vähän peliaikaa potentiaalinen EM-kisahyökkääjä Michy Batshuayi saa seurajoukkueessaan Chelseassa.

Sama mietintö jatkuu myös tänään, tällä kertaa aiheesta huomauttaa hallitsevan maailmanmestari Ranskan valmentaja Didier Deschamps. Les Bleus -luotsin huoli kohdistuu myös Chelsean penkkiä kuluttavaan Olivier Giroudiin.

33-vuotias tuli vaihdosta sisään Ranskan ottelussa Turkkia vastaan, ja iski kolmannen maalinsa viimeiseen neljään maaotteluun. Seuratasolla minuutteja on kaudella kertynyt vasta 187 – näin ei avauspaikkaan myöskään maajoukkueessa ole ollut mahdollisuutta.

– Olivier kärsii nykyisestä tilanteesta, eikä se ennen tammikuuta tule muuttumaan, Deschamps sanoo viitaten seuraavaan siirtoikkunaan.

– Sen jälkeen on hänestä itsestään kiinni, mitä tapahtuu. Toivon hänen saavan enemmän peliaikaa.

Kokenut valmentaja muistuttaa kärkipelaajan tehokkuudesta, ja vaikutuksista joukkueisiinsa.

– Emme voi olla huomioimatta hänen maalejaan, ja hyviä esityksiään. Hän onnistuu maalinteossa, ja saa muut pelaamaan paremmin. Hän tunnistaa paineensa, mutta vastaa niihin joka kerta.

Giroud on tehnyt maajoukkueuransa 94 ottelussa 37 maalia, mikä on kolmanneksi eniten Ranskan maineikkaassa historiassa. Edellä ovat enää Thierry Henry (51) ja Michel Platini (41).

Lähde: Sky Sports