Tottenhamin ja Watfordin välisessä ottelussa nähtiin lauantaina erikoinen välikohtaus, kun stadionin isolla ruudulla kerrottiin, että viime hetken tasoitusmaali hylättiin, vaikka erotuomari hyväksyi sen.

Dele Alli teki Tottenhamin tasoituksen 86. minuutilla, mutta osuma tarkistettiin videolta uudestaan. Maalin yhteydessä oli paljon sekoilua. Pitkä pallo rangaistusalueelle sai Watfordin puolustuksen paniikkiin. Christian Kabasele yritti puskea pallon pois, mutta Harry Kanen häirinnän ansiosta Watfordin puolustajan pusku suuntautui lähes suoraan ylöspäin. Maalivahti Ben Foster ryntäsi tolppien välistä vastaan, mutta jyräsi samalla puolustaja Kiko Femenían yli, eikä saanut vangittua palloa. Alli hyödynsi tilanteen ottamalla pallon mukaansa ja taituroimalla sen verkkoon.

Videotarkistuksen jälkeen todettiin, että pallo ei osunut Allin käteen, joten maali hyväksyttiin. Erotuomari Chris Kavanagh käski pallon keskiympyrään, mutta samaan aikaan isolle ruudulle lävähti teksti, jossa kerrottiin, että maalia ei hyväksytty. Watfordin vieraskannattajat ehtivät jo juhlia päädyssään villisti, kunnes Kavanaugh näytti uudestaan, että osuma on ja pysyy.

Watfordin manageri Quique Sánchez Flores oli ottelun jälkeen todella tyytymätön. Hänen mielestään rike tapahtui jo ennen Allin mahdollista käsivirhettä, kun Kabasele ja Kane kamppailivat pallosta. Sánchez Flores ei muutenkaan ollut tyytyväinen videotuomarisysteemi VAR:n toimintaan.

– Minusta Kane rikkoi Kabaselea. Hän tönäisi häntä kahdella kädellä. Se on minun mielipiteeni, kommentoi Sánchez Flores Sky Sportsin mukaan.

– Tilanteesta on monta tulkintaa, ja on vaikea tietää, mitä siellä (VAR-huoneessa) tapahtuu.

– Minä luulin, että VAR on puolueeton, mutta minusta alkaa tuntumaan, että sitä käytetäänkin subjektiivisesti.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino muistutti, että Tottenham ei ollut vastuussa ruudulla nähdystä viestistä. Hän myös ymmärsi Watfordin joukkueen ja kannattajien turhautumisen, vaikka maalissa ei ollut hänen mielestään mitään väärää.

– Sillä (ruudun viestillä) ei ollut mitään tekemistä meidän kanssamme, se riippuu Valioliigasta. Me emme ole vastuussa siitä. Mutta tietysti ymmärrän, että se oli hieman hämmentävää ja vaikeaa Quiquelle, koska hän luuli, että maali hylättiin. Mutta se ei ole Tottenhamin vastuulla, vaan Valioliigan. Kaikille sattuu virheitä. Ehkä nappia painaneelle kaverille sattui virhe.

– Kaikki voivat tehdä virheitä. Tärkeintä on, että maali pysyi voimassa tarkistuksen jälkeen. Pallo osui hänen olkapäähän, minusta se meni oikein.

Valioliigan VAR-teknologiasta vastaava Hawk-Eye Innovations -yhtiö esitti ottelun jälkeen anteeksipyynnön Tottenhamin ja Watfordin kannattajille ja sanoi selvittävänsä asian, jotta vastaavaa ei enää tapahdu.