Valioliigan suurseurat Liverpool ja Arsenal kohtaavat keskiviikkoiltana Englannin Liigacupin kamppailussa.

Liverpoolin alkukausi on ollut vakuuttava. Valioliigassa se voitti kahdeksan ensimmäistä ottelua, pelasi sen jälkeen tasapelin Manchester Unitedin vieraana ja palasi viime kierroksella voittojen tielle kaatamalla kotonaan Tottenhamin maalein 2-1.

– Helvetin hyvältä pelaaminen on näyttänyt. Pelannut yhden tasurin, ja sekin tuli Man Unitedille vieraissa. Se ei tosin nykypäivänä ole mikään saavutus – piikkiä vähän sinne Unitedin suuntaan. Liverpool on kokenut myös vastoinkäymisiä loukkaantumisten muodossa. Maalivahti Alisson oli pitkään pois ja Pool selvisi siitäkin. Huonommat pelit, joita on tullut, ovat osuneet eurocupeihin. Tämä saattaisi kieliä siitä, että tällä kaudella Anfield Roadille halutaan esisijaisesti Valioliigan mestaruus ja fokus on nimenomaan sarjassa, pohtii Viasatin jalkapalloasiantuntija Mika Kottila Valioliiga.comille.

Liverpoolin päätavoite lienee tällä kaudella Valioliigan mestaruuspytyn kiikuttaminen viimein Anfield Roadille. Toisena päätavoitteena on uusia Mestarien liigan voitto. Liigacupiin manageri Jürgen Klopp ei välttämättä hirveästi paukkuja lataa.

– Liverpoolilla on ihan muut pokaalit mielessä. Arsenalissa tiedetään itsekin, että ei ole mahdollista tällä kaudella voittaa Valioliigan mestaruutta. Se on kylmä fakta. Ei ne sitä voita. Se vaatisi kahden todella hyvässä tuloskunnossa olevan joukkueen; Poolin ja Cityn epäonnistumista ja sen lisäksi vielä Chelsean epäonnistumista. Jokainen manageri haluaa pyttyjä ja tämä kisa on Arsenalille yksi mahdollisuus sellaiseen.

– Liverpoolin kohdalla on mielenkiintoista nähdä miten paljon he uskaltavat panna paukkuja Liigacupiin. Ovat kuitenkin aika ohkaisella ringillä pelanneet, eikä ole tullut hirveästi radikaaleja muutoksia. Saattaa olla, että nyt nähdään uusia jätkiä kentällä. Nämä pelit ovat kakkoskategorian jätkille ”The pelejä”, muuten he jauhavat reservimatseja. Tämä on heille mahdollisuus näyttää koutsille, että jos joku noista jätkistä loukkaantuu, niin olen valmiina kehään, Kottila toteaa.

Arsenal ei ole vielä tällä kaudella vakuuttanut Valioliigassa. Joukkue on pelannut sangen ailahtelevasti. Tasaisuus on puuttunut ja otteet pelien sisälläkin ovat vaihdelleet, kuten edellisessä sarjapelissä Crystal Palacea vastaan. Alku oli vakuuttava, mutta 2-0-johto suli lopulta 2-2-tasapeliksi ja vieläpä kotipyhättö Emiratesilla.

Liverpool ja Arsenal kohtasivat jo elokuussa Valioliigassa. Tuolloin Liverpool oli Anfield Roadilla selkeästi vahvempi ja vei voiton maalein 3-1 Mohamed Salahin viimeistellessä kaksi osumaa.

Englannin Liigacupin ottelu Liverpool–Arsenal pelataan keskiviikkona klo 21.30 Anfield Roadilla. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilta ja suoratoistopalvelu Viaplaysta.