Viasatin ja Viaplayn Valioliigan TV-otteluiden studiolähetyksissä saadaan jatkossa nauttia Huuhkajien taustatiimin tärkeän palasen Henri Lehdon asiantuntija-annista. Lehto toimii Suomen A-maajoukkueen videonalyytikkona ja aloittaa työt studiossa lauantaina 2.11. yhdessä vakioasiantuntija Pasi Rautiaisen kanssa.

– Henri Lehto on ollut tärkeä palanen Suomen A-maajoukkueen valmennustiimissä ja olemme äärimmäisen iloisia, että saamme hänet nyt asiantuntijatiimimme jäseneksi Valioliiga-studioihin. Videoiden ja datan merkityksestä puhutaan enemmän ja enemmän, ja Lehto on Suomen johtavia analyytikkoja sillä saralla, NENT Finlandin jalkapallotuottaja Antti Salo iloitsee Viasatin tiedotteessa.

Tulevan lauantain valioliigastudio käynnistyy kello 14. Päivän otteluina nähdään Bournemouth-Manchester United (14.30) ja Aston Villa-Liverpool (17.00).

– Odotan innolla päästä analysoimaan Valioliigan otteluita tv-studioon ja tutustumaan tarkemmin tv-lähetyksen tekemiseen. Pyrin tuomaan lähetyksiin omaa erityisosaamistani eli pelianalyysien ja datan hyödyntämisen sekä nykyaikaisten valmennusprosessien tietämystä”, Lehto itse kuvailee uutta rooliaan.