Kehnoa syyskautta pelannut Tottenham jäi jälleen kerran ilman täyttä pistepottia. Voitto näytti olevan jo tulossa, mutta kotijoukkue Everton nousi lopussa 1-1 -tasanumeroihin.

Ottelussa pelattiin lisäaikaa peräti 12 minuuttia. Tähän olivat syynä muutamat VAR-tarkistukset, pari pienempää kolhua ja ennen muuta Andre Gomesin vakava loukkaantuminen.

Pelin ensimmäinen puoliaika oli kuin unilääkettä. Kamppailua käytiin lähinnä keskialueella eikä koko kolmevarttisen aikana nähty kuin yksi laukaus kohti maalia. Sekin oli Richarlisonin melko löysä sutaisu keskelle maalia, josta Spurs-vahti Paulo Gazzaniga selvisi helposti.

Toisellakin puoliajalla Richarlison pääsi pelissä hyvään vetopaikkaan, ja nyt Gazzaniga sai panna jo parastaan. Argentiinalainen sai kuitenkin torjuttua kohti takanurkkaa suuntautuneen kudin.

Toinen puoliaika oli jopa ensimmäistä fyysisempi, mutta maalejakin nähtiin. Pelattiin 63. minuuttia, kun Evertonin Alex Iwobi antoi keskialueella pahan harhasyötön, johon tarttui kiinni Heung-Min Son. Son vapautti karkumatkalle Dele Allin, joka pujotteli Toffees-puolustuksen keskeltä vetopaikkaan ja laukoi tarkasti alakulmaan. Maali oli Allille vasta kauden toinen, ja mies tuulettikin maaliaan kentän pinnassa ”heräämällä unestaan”.

Pelin kenties puhuttavin tilanne nähtiin kuitenkin 79. minuutilla. Evertonin André Gomes oli hieman aikaisemmin läpsäissyt kaksinkamppailutilanteessa Sonia kasvoihin, ja kenties vielä tästä kiukkuisena Son ajoi rajusti Gomesin jaloille. Portugalilaisen nilkka näytti kärsivät pahemman luokan vamman, mies huusi tuskasta ja Son sai ansaitusti punaisen kortin. Korealainen poistui kentältä silmin nähden järkyttyneenä.

Everton ei jättänyt ylivoimaansa hyödyntämättä, vaan kiri lisäajalla tasoihin. Maalin puski 97. peliminuutilla turkkilainen Cenk Tosun, jolle maali oli Evertonin paidassa ensimmäinen sitten toukokuun. Edellinenkin osuma syntyi Tottenhamia vastaan.

Vielä tämänkin jälkeen kotiyleisö vaati Tottenhamille toista ulosajoa, kun haparoinut Davinson Sánchez näytti kaataneen läpiajoon karussa olevan Richarlison. Tilanne tarkistettiin VAR-huoneessa ja tuomio oli: ei punaisen paikka. Tapaus ei varmaankaan ollut ainoa VAR-tuomio, josta puhutaan vielä, sillä jo aiemmin Everton-fanit olivat toivoneet rankkaria pallon osuttua Dele Allin käteen.

Tasapelin myötä Tottenham jatkaa sarjassa sijalla 11 ja Everton sijalla 17.