Europelit jatkuvat keskiviikkona myös englantilaisseurojen osalta. Kun Mestarien liigaa takovat Tottenham ja Manchester City pelaavat tutusti iltakymmeneltä, on myös Arsenalilla vuorossa Eurooppa-liigan peli, jo alkuillasta.

UEL: Guimaraes-Arsenal

Gunners jatkaa Eurooppa-liiga -taivaltaan poikkeuksellisesti jo keskiviikkona. Normaalista torstairytmistä on poikettu logistisista syistä.

Kotiottelu portugalilaisia vastaan sujui kuin Arsenalin kausi tähän saakka enimmäkseen; epävarmalla tavalla. 3-2 -voitto lohkesi lopulta vaihtomies Nicolas Pépén loppuhetkien sankariteoilla. Norsunluurannikkolaista voisi tällä kertaa arvailla avaukseen saakka, etenkin kun Pierre-Emerick Aubameyang ei lähtenyt reissulle lainkaan mukaan.

Vaikka turbulenssi seurassa on kova, johtaa Arsenal puhtalla pelillä F-lohkoa. Se on ennen kierrosta kolme pistettä edellä Frankfurtia, joka pelaa torstaina Standard Liègen vieraana. Unai Emeryn ryhmä on toistaiseksi ainoa lohkon joukkueista, jonka maaliero on positiivinen – ennen Portugalin keikkaa se on +8.

Belgradin Punainen Tähti – Tottenham

Spurs sai kotiottelussaan serbialaisia vastaan happea vaikean kotimaisen kautensa keskelle, voittaen pelin 5-0. Selkeää voittoa lähdetään siis tietysti hakemaan myös Stadion Rajko Mitićiltä.

Kotikenttäetu painanee muuten alakynnessä kohtaamiseen lähtevän Punaisen Tähden vaakakupissa todella paljon. Sen kotiluolassa ollaan nähty viime vuosina paljon paremminkin menestyneiden seurojen nöyrtymisiä. Serbialaisyleisön käyttäytyminen on yksi kiinnostavista pointeista. Valmentaja Vladan Milojević kerkesi jo ennakkoon antamaan kovia lupauksia rasismin ja muun ongelmakäytöksen poissaolosta – näiden toteutuminen jää nähtäväksi.

Kotijoukkueen keskikenttäpelaaja Miloš Vulić tietää, missä tilanteessa isännät pelaavat.

– Ei ole mitään tarvetta puhua siitä, miten hyvä Tottenham on. Me menimme sinne, hyökkäsimme ja saimme hyvin laukauksia aikaan, mutta jouduimme avaamaan omaa peliämme, minkä he käyttivät hyväkseen. Nyt meillä tulee olemaan vankka kannatus takanamme, ja pääsemme iskemään aggressiivisesti ja taistelunhaluisesti ensimmäisestä minuutista lähtien.

Myös Harry Kane kommentoi ympäröivää tilannetta.

– Ilmapiiri tulee olemaan kova ja vihamielinen. Kun pääsemme kentälle, voimme kuitenkin keskittyä omaan tekemiseemme, ja tehdä kaikkemme voiton eteen.

Kane itse ei ollut lainkaan kokoonpanossa, kun Spurs vieraili Goodison Parkilla viime viikonloppuna.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
TEAM NEWS:

@HKane (virus): travelled with team & back in training

@ErikLamela (hamstring): unavailable, being assessed for Sheff Utd

Hugo Lloris (elbow): continuing assessment & rehab

@JanVertonghen (hamstring): unavailable until after international break

#UCL ⚪️ #COYS

Atalanta – Manchester City

Pep Guardiolan ryhmä hoiti italialaisvastutajansa Etihadilla lopulta reiluin 5-1 -lukemin, vieraiden mentyä ensin Ruslan Malinovskyin rankkariosumalla johtoon. Vaikka City on Valioliigassa tutusti kärkipään kahinoissa, pätee siihenkin sama kuin edellä käsiteltyihin englantilaisjoukkueisiin; helppoa tekeminen ei ole syksyllä ollut.

Cityn poissaolijoiden lista on mittava, sillä loukkaantuneiden Leroy Sanén, Aymeric Laporten, David Silvan ja Oleksandr Zinchenkon lisäksi sivussa on itselleen ulosajoa seuranneen pelikiellon edellisessä Atalanta-kohtaamisessa hoitanut Phil Foden.

Manchesterilaiset lähtevät illan kohtaamiseen lohkonsa kärjestä, puhtaalla pelillä. Atalantalle taas on kyse elämästä ja kuolemasta; sillä ei ole vielä pistettäkään, kun kolmospaikan Zagrebilla on niitä neljä. Voitto Citylle takaisi sille paineettoman loppulohkon, mikä peliruuhkassa tekisi luonnollisesti joukkueelle erittäin hyvää.

Manchester City

@ManCity

Manchester City

@ManCity
PEP 🗣 This is a great week for us. It is always good to come to Italy. To play Atalanta. We have the chance to qualify for the knock-out stages.
PEP 🗣 (On rotating the squad if we qualify tomorrow) I go game by game. To win tomorrow and be already there that would be incredible but we still have Shakhtar and Zagreb so we will see.

Ottaen huomioon tulevan sunnuntain Liverpool-kohtaamisen, toivoo Guardiola joukkueeltaan varmasti nopeaa pelin tappamista tänään, päästäkseen käyttämään vaihtonsa ajoissa.

Eurooppa-liiga:

Guimaraes-Arsenal kello 17.50 Suomen aikaa

Mestarien liiga:

Belgradin Punainen Tähti – Tottenham kello 22.00 Suomen aikaa

Atalanta – Manchester City kello 22.00 Suomen aikaa