RB Salzburgin tähtihyökkääjä Erling Braut Håland haluaa pelata isänsä mukaan vielä jonain päivänä Valioliigassa.

Norjalaissensaatio on noussut kenties syksyn kohutuimmaksi pelaajaksi, vaikka hänellä on ikää vasta 19 vuotta. Håland viimeisteli tiistaina jo kauden 23. osumansa, kun hän teki joukkueensa ainoan maalin 1-1-tasapelissä Napolia vastaan Mestarien liigassa.

Salzburgin ja Itävallan Bundesliiga jäänevät jo lähitulevaisuudessa Hålandin taakse, mutta hänen tuleva osoitteensa ei ole vielä selvillä. Huhujen perusteella hänet haluaa jokainen Euroopan suurseura. Englannista etenkin Manchester United on ollut yhdistettynä häneen – jo senkin takia, että Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær valmensi häntä norjalaisessa Moldessa.

Hålandin isä, Alf-Inge, on tuttu pelaaja Englannin kentiltä 1990-luvulta ja tämän vuosituhannen alusta. Hän edusti noihin aikoihin Nottinghamia, Leedsiä ja Manchester Cityä.

Erling Braut Håland syntyi Leedsin kaupungissa ja on aiemmin kertonut unelmakseen voittaa Valioliiga isänsä entisessä seurassa Leedsissä, joka pelaa tällä hetkellä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Mestaruussarjassa.

– Hän oli Leedsin fani ja Cityn fani ja Nottinghamin fani. Hän seurasi tietty minua, mutta niin sitä nuorena tekee, kommentoi Alf-Inge Håland Talksportin haastattelussa.

– Hän haluaisi jossain vaiheessa pelata Valioliigassa, mutta en osaa sanoa, milloin se tapahtuu. Se on todella vaikea sarja.

– Hän on juuri nyt pidemmällä urallaan kuin osasimme ajatella. Hänet on tehty Valioliigaa varten, mutta emme osaa sanoa, tapahtuuko se (siirto) nyt vai myöhemmin.

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Erling Haaland has scored seven goals in his first four Champions League appearances – two more than any other player in the competition’s history. Wunderkind.

Hålandin perheessä tiedetään, että Salzburg on vain välietappi hyökkääjälupaukselle. Hurjimpien huhujen mukaan itävaltalaisseura saattaa vaatia Hålandista ensi kesänä yli sata miljoonaa euroa, mutta Alf-Ingen mukaan Salzburg ei voi säikytellä mahdollisia ostajia tai tulevia pelaajiaan.

– Hän on nyt Red Bullin riveissä. Se on fantastinen seura, joka pelaa Mestarien liigassa, joten hänellä ei ole kiire.

– Red Bull on osoittanut ennen, että se on niin sanottu ponnahduslauta. He eivät voi laittaa tyhmiä hintalappuja pelaajilleen, jos he aikovat jatkossa rekrytoida pelaajia, koska kukaan ei haluaisi mennä sinne.

Alf-Inge kertasi myös poikansa vahvuuksia.

– Hänellä on hyviä ja huonoja pelejä. Hän on yhä nuori ja oppii vielä paljon.

– Veikkaan, että hän sopisi luultavasti monen managerin alaisuuteen.

– Hän on varsin nopea ja taitava, mutta hän on vielä hiomaton lahjakkuus. Joten me ristimme sormemme ja toivomme, että kaikki menee hyvin. Tällä hetkellä hänellä menee hyvin.