Englanti varmisti viime viikkona paikkansa ensi kesän EM-lopputurnaukseen, mutta päättymäisillään olevan maajoukkuetauon suurimmaksi uutiseksi Britteinsaarilla nousi tiistaina Tottenhamin managerin Mauricio Pochettinon potkut.

Tottenham kertoi tiistaina illalla, että se on antanut kenkää argentiinalaisvalmentaja Pochettinolle, 47, ja hänen apulaisilleen Jesus Perezille, Miguel D’Agostino ja Antoni Jimenez. Tuoreimpien tietojen mukaan Manchester Unitedin ja Chelsean entinen manageri José Mourinho on ehdolla lontoolaisten uudeksi käskyttäjäksi.

LUE MYÖS: Potkut! Tottenham antoi kenkää Mauricio Pochettinolle – koko valmennusryhmä menee uusiksi

LUE MYÖS: Näkökulma: Tottenham teki oikean ratkaisun – Mauricio Pochettinon potkut on hyvä asia molemmille osapuolille

Englannin maajoukkueen ja Tottenhamin entinen huippuhyökkääjä Gary Lineker hämmästeli Pochettinon potkuja sosiaalisessa mediassa.

– Mauricio Pochettino on saanut potkut Tottenhamista. Hän auttoi vuosien ajan seuraa suoriutumaan paremmin kuin siltä odotettiin. Onnea paremman [valmentajan] etsimiseen… Ei tule tapahtumaan.

Gary Lineker

@GaryLineker
Mauricio Pochettino has been sacked by @SpursOfficial. He helped the club to punch massively above their weight for years. Good luck with finding a better replacement....ain’t gonna happen.

Myös Tottenhamin entinen keskikenttäpelaaja Jermaine Jenas oli ihmeissään.

– Häntä olisi pitänyt tukea, ei potkia pihalle! Olen musertunut Mauricion puolesta.

Jermaine Jenas

@jjenas8
Shoulda backed him not sacked him! Gutted for Mauricio.

Liverpoolin legendapuolustaja ja Sky Sportsin asiantuntija Jamie Carragher osallistui myös keskusteluun Twitterissä.

– Sanoin muutama viikko sitten, miten minusta tuntui, että tämä projekti on aikansa elänyt. Luulin, että muutos tapahtuisi kauden lopussa siten, että vaihtoon lähtee joko manageri tai pelaajat. Pochettino on ollut loistava manageri Spursille, ja hän tulee palaamaan Valioliigaan mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Jamie Carragher

@Carra23
I said a few weeks ago I felt this project had ran its course, I thought there would be a change at the end of the season with either the manager or players changing. Pochettino has been a brilliant manager for Spurs & will be back in the PL sooner rather than later! #pochettino

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
Club statement

Carragher kommentoi potkuja myös Sky Sportsille puhelimitse.

– Valtava järkytys. Ei ole epäilystäkään, etteikö Spurs olisi aloittanut kautta huonosti ja pelannut kotimaassa kehnosti.

– Minusta Mauricio Pochettino on tehnyt käsittämätöntä työtä hänen 4-5 vuoden aikanaan. Hän olisi ehdottomasti ansainnut jatkaa kauden loppuun ja päästä mahdollisimman lähelle Mestarien liigaa (kärkinelikkoa), jossa he ovat olleet niin usein.

LUE MYÖS: Tottenhamin kannattajat järkyttyivät Mauricio Pochettinon potkuista – seuran sivut kaatuivat heti, fanit purkavat tuntojaan somessa: ”Mitä h*lvettiä?”

LUE MYÖS: Toimittaja paljastaa: José Mourinho kärkkyy Tottenhamin valmennuspestiä – päätöksiä tulossa jo lähitunteina

– [Potkujen] ajoitus on todella outo.

– Maajoukkuetauko antaa seuralle noin viikon aikaa tehdä päätöksen, rauhoittaa tilanteen ja tuoda jonkun tilalle.

– Mutta näin myöhään toimiminen kertoo siitä, että siellä on luultavasti käyty viimeisen kymmenen päivän aikana paljon keskusteluja Sheffield Unitedia vastaan pelatun ottelun (1-1-tasapeli) jälkeen. Olen järkyttynyt siitä, että kyse on potkuista. Kun kuulin asiasta ensimmäistä kertaa, ajattelin, että kyse olisi ollut yhteisestä päätöksestä.

– Minusta on todella, todella outoa, että hän sai kenkää ja minusta se ei ole täysin oikein, kun ottaa huomion hänen tekemänsä työn.